2017 slutter som Team Virtu Cyclings bedste sæson nogensinde

Team Virtu Cycling har kørt sit sidste cykelløb i 2017, og sportsdirektør Michael Skelde kan kigge tilbage på en sæson, hvor holdet har opnået sin hidtil bedste placering på Europa Tour ranglisten.

De første UCI-point for Team Virtu Cycling kom allerede i hus, da Michael Carbel 1. marts spurtede sig til en 4. plads i det kroatiske løb Trofej Umag-Umag Trophy, og de sidste kom, da Kasper Asgreen og Niklas Larsen sidst i september blev 6’er i det franske parløb Duo Normand.

I løbet af de syv måneder hentede Team Virtu Cycling i alt 1023 point, der placerer holdet på en samlet 21. plads på Europa Tour ranglisten, som det bedste danske kontinentalhold og som det bedste samlede resultat i holdets historie.

”Jeg er stolt af, hvad vi har præsteret i år. Det har været år 1 med ny ledelse og flere ændringer, og nu står holdet her i oktober og har haft sin bedste sæson nogensinde. Det har været en holdindsats både hos rytterne og staff hele vejen igennem, og det er en fantastisk fornemmelse at tage med ind til næste sæson,” siger sportsdirektør Michael Skelde.

Med 21. pladsen er Team Virtu Cycling pointmæssigt det 8. bedste kontinentalhold i Europa, og den placering er sportsdirektør Michael Skelde også særdeles tilfreds med.

”Vi har kørt med i nogle meget svære løb, hvor vi måske ikke altid har scoret så mange point, men jeg synes, at rytterne har bevist, at de kan være med på et meget højt niveau gennem hele sæsonen. Jeg er også meget tilfreds med måden, vi har kørt løbene på. Selvom det har været van Avermaet, vi har været oppe imod, så har vi selv taget teten og forsøgt at skabe løbet på vores præmisser. Vi har ikke kun været med i løbene, vi har en del af at forme dem og vist, at vi har styrken til det også,” siger Michael Skelde.

Sæsonen har budt på sejre i både Norge, Frankrig, Danmark og Grækenland og særligt i efterårsæsonen har flere af de unge ryttere steppet op og kørt nogle gode løb. Det håber Michael Skelde at føre med ind i 2018, der forhåbentlig byder på endnu mere succes.

”Vi har taget et skridt op som hold i år, og det håber jeg også, at vi kan gøre i næste sæson. Vi får stadig et godt fundament af unge ryttere, som skal ud og prøve sig selv af i nogle af Europas stærkeste løb på vores niveau, og jeg tror på, at vi næste år kan lave endnu flere store resultater,” siger han.

I år har Niklas Eg allerede taget skridtet op til Trek-Segafredo og tidligere har Team Virtu Cycling blandt andet også sendt Mads Würtz Schmidt til Katusha-Alpecin og Søren Kragh Andersen til Team Sunweb, og fokus kommer stadig til at ligge på at udvikle de danske talenter, så de bliver klar cykelsportens højeste niveau.

”Vores mål er at gøre rytterne klar til at præstere på allerhøjeste niveau via gode cykelløb og arbejdet med dem af cyklen. Det mentale er lige så vigtigt som det fysiske, og ambitionen er at gøre dem til hele mennesker, når de forhåbentlig forlader holdet til fordel for en professionel kontrakt,” siger Michael Skelde, der samtidigt også gerne vil udvikle holdet.

”Vi skal også kigge fremad. Vi skal fortsætte med at udvikle talenter, men jeg tror også, at vi skal kigge mod vores naboer og gå i retningen af at blive et større hold skandinavisk set. Vi ligger allerede i den gode ende af ranglisten, og næste år er målet da også at komme helt op i top 5 af kontinentalholdene,” siger han.

Team Virtu Cycling kommer i 2018 blandt andet til at bestå af Niklas Larsen, Andreas Hyldgaard Jeppesen, Audun Brekke Fløtten samt Asbjørn Kragh Andersen. Flere ryttere offentliggøres de næste uger.