3. etape Tour of Norway: Veyhe hentet på opløbsstrækningen og endnu en sejr til Groenewegen

Efter en hel dag i udbrud var Team Virtu Cyclings Torkil Veyhe og tre udbrudskolleger få meter fra at snyde et jagtende felt på tredje etape af Tour of Norway.  Først med 500 meter igen fik feltet kontakt, hvorefter LottoNL-Jumbos hollandske sprinter Dylan Groenewegen kunne tage sin anden etapesejr ud af tre mulige. 

På fredagens tredje etape af Tour of Norway, der bevægede sig 175 kilometer fra Moss til Sarpsborg, var Team Virtu Cyclings færing Torkil Veyhe få hundrede meter fra at snyde feltet.

Sammen med tre andre ryttere udgjorde 28-årige Veyhe dagens udbrud, og længe lignede det, at feltet havde forregnet sig. Således kørte kvartetten ind på de sidste fem kilometer af etapen med 30 sekunders forspring ned til et jagtende felt, der blev ført an af det hollandske World Tour-hold LottoNL-Jumbo.

Først med 500 meter igen lykkedes det feltet at få halet udbruddet ind, hvorefter LottoNL-Jumbo fik udbytte af sliddet, da Dylan Groenewegen kørte sig til en suveræn sejr i spurten foran Edvald Boasson Hagen og Sondre Holst Enger. Det var Groenewegens anden etapesejr i løbet. Team Virtu Cyclings Niklas Larsen blev nummer ni.

Sportsdirektør Michael Skelde var efterfølgende meget tilfreds med etapens forløb.

“Det gik rigtig godt. De skulle ikke have haft meget mere at køre med til sidst, så havde de holdt hjem, og det var lidt ærgerligt for Torkil, for så havde han for alvor kørt med om sejren. Men uanset hvad var det rigtig flot kørt af ham, og når han har bestemt sig for at ramme udbruddet, så gør han det ofte. Han er super stærkt, og det er bare uheldigt, at de ikke holder hjem,” siger Skelde, der havde givet Veyhe og Audun Brekke Fløtten muligheden for at opsøge udbrud.

“Hvis de sad rigtig, og hvis de følte, at de kunne, så måtte de gå efter. Og det skal stå rigtig skidt til for Torkil, hvis han ikke tager chancen, så jeg var sikker på, at han nok skulle ramme den enten i dag eller i morgen, og det er fedt, at vi opsøger muligheden, for det er en fin måde at gøre opmærksomme på os selv,” sagde Skelde.

Han har efter løbets første tre etaper kun positive ting at sige om Tour of Norway.

“Vi kan ikke tillade os at klage over noget som helst. Vi har 20 grader og solskin, og det  er helt fantastisk at køre cykelløb heroppe, når vejret er sådan, og det ser umiddelbart ud til at fortsætte hen over weekenden,” siger Skelde.

På grund af et hul i feltet tabte Alexander Kamp fire sekunder i forhold til de forreste, det betyder, at Kamp nu ligger nummer 13 sammenlagt. Han er 21 sekunder efter Dylan Groenewegen, der efter dagens sejr nu fører løbet sammenlagt.

Lørdag skal rytterne ud på 218 relativt flade kilometer fra Kongsvinger nordpå mod Brumunddal.