5. plads for Emilie Moberg på 1. etape af Santos Women’s Tour Down Under

Team VIRTU Cycling lykkedes at tage sin første top 5, da Emilie Moberg kæmpede med om sejren i sæsonens første løb i Australien.

Emilie Moberg spurtede med om sejren på 1. etape af Santos Women’s Tour Down Under, men måtte se sig henvist til en 5. plads, da Anette Edmonson tog sejren på de afsluttende meter.

På 1. etape skulle rytterne ud på 115 kilometer fordelt på to omgange på en rundstrækning med start og mål i Gumeracha. Ruten havde nogle mindre men stejle stigninger, men fra start af var der lagt op til, at etapen skulle ende i en spurt.

En enkelt rytter formåede at få et forspring på op imod halvandet minut i løbets sidste halvdel, men det var en stakket frist, og i feltet var der enighed om at samle det mod mål. Det lykkede Team VIRTU Cycling at samle sig godt frem mod de sidste kilometer, og norske Emilie Moberg blev sat op til spurten.

Den norske profil viste, at hun er kommet godt igennem vinteren, da hun blev nummer 5 efter Anette Edmondson, der både tog etapesejren og førertrøjen. Barbara Guarischi lykkedes også med at komme i top 10, da hun kom i mål på en 9. plads.

”Det er en god start,” siger sportsdirektør på Team VIRTU Cycling, Carmen Small.

”Forspringet til udbryderen kom op på 1 minut og 30 sekunder og nogle hold startede med at jagte. Mange hold ønskede en spurt, så jeg var ikke bekymret for en enkelt rytter. Men pigerne gjorde et virkelig godt stykke arbejde, de arbejdede godt sammen for at skabe et godt lead out, så det var en rigtig god start. Selvom det var første gang, at de kørte sammen, så viste de god holdånd og kørte som en enhed i dag,” siger hun.

I den samlede stilling er Emilie Moberg også Team VIRTU Cyclings bedste rytter på en 5. plads før 2. etape, hvor rytterne skal ud på 102 kilometer med en hårdere afslutning, da en vinder skal findes på Mengler’s Hill.