Årets første sejr til Team Waoo

Årets første sejr til Team Waoo

Johan Langballe viser tænder efter et uheldspræget Tour de Normandie

På syvende og sidste etape af Tour de Normandie holdt Team Waoos unge talent Johan Langballe feltet bag sig og kørte sig dermed til holdets første sejr i år. Team Waoo-rytteren ramte efter en hektisk start på etapen det udbrud, som viste sig at blive afgørende. Han kunne dermed notere sig sin første UCI-sejr for det danske hold.

Etapen blev præget af hård sidevind langs den nordfranske kyst. De første 30 kilometer blandede hele Team Waoo sig i forsøget på at ramme dagens udbrud, da fire mand inklusiv Johan Langballe rev sig løs.

Kraftig sidevind holder som regel farten høj i feltet, da alle må kæmpe for deres placeringer på de vifter, som vinden medfører. Derfor faldt farten ikke før der var kørt to tredjedele af etapen, hvor rytterne drejede over i medvinden, og derfra gik det stærkt mod mål:

Vi bliver holdt i relativt kort snor fra feltet og får aldrig mere end 3’30’’, men efter godt to tredjedele af etapen stabiliserer hullet sig omkring et minut, hvor vi rammer medvinden. Derfra henter feltet ikke rigtigt ind på os, og da vi rammer de sidste 10 kilometer med lige under et minut, begynder det at gå op for os, at de skal afgøres mellem os, fortæller Langballe. Det 20-årige talent, der allerede som juniorrytter har vundet løb som Kuurne-Bruxelles-Kuurne, holdt hovedet koldt og satte sine konkurrenter til vægs i en lang spurt:

Der bliver forsøgt en enkelt gang ved 1000 meter-mærket, men det bliver neutraliseret, og vi ruller samlet ind gennem opløbssvinget, hvor jeg træder den hjem fra front.

 Sejren var både rigtig vigtig for Langballe selv og for hele holdet. Resultater i årets første løb er vigtige for at tage noget af det pres, som altid vil præge sæsonstarten for både et hold og den enkelte rytter:

Sejren er for mig en kæmpe forløsning. Jeg var ude i hele 2018 med en skade og nåede aldrig rigtigt at køre cykelløb. Derfor var det fantastisk at føle mig kørende igen. Det var også af stor betydning for hele holdet at få et resultat med hjem fra Normandiet.

Vi kørte alle etaper opsøgende og med stor vilje, men blev gentagende gange ramt af uheld, der gjorde, at resultatet udeblev de første dage. Man kan håbe på, at der nu er prikket hul på bylden og at heldet peger i vores retning de kommende løb.

En uge med styrt og sygdom

Det ugelange etapeløb i det nordfranske havde indtil Langballes sejr været præget af uheld fortæller sportsdirektør Daniel Foder:

Vi var plaget af styrt og sygdom. Andreas (Hyldgaard)bliver syg og mister sin samlede placering, Silas (Clemmensen)forsøger sig uden de afgørende marginaler. Martin (Mortensen)er ikke tilpas på sidste etape, og mangler energien til at komme igennem. (Michael) Carbel styrter igen og ødelægger sin cykel, mens bilen er oppe ved udbruddet, hvor Johan (Langballe)sidder, så vi kunne ikke hjælpe ham.

Foder understreger dog ligesom Langballe en god vilje og moral fra hele truppen, der dog først belønnes, da Langballe kører først over stregen:

Johan rammer udbruddet og kæmper derude hele dagen og holder lige præcis hjem foran hovedfeltet. I morges snakkede vi om at give det sidste i forsøget på at komme hjem med et resultat. Johan viser stor vilje og moral i dag. Han har kæmpet og arbejdet hårdt på alle etaper, så det er fantastisk flot, at han var i stand til at gøre det færdigt. 

Tour de Normandie blev vundet samlet af norske Ole Forfang (Joker Fuel of Norway), mens bedste dansker blev Daniel Lyhne (Coloquick) med en 29. plads.