Albasini vandt i Kristiansand – sidste chance for etapesejr venter i morgen

Den 188 kilometer lange anden etape af Tour de Fjords mellem Risør og Kristiansand var en kuperet affære med en teknisk særdeles krævende finale med en svær stigning på den afsluttende rundstrækning i den idylliske norske by.

Etapen blev præget af udbrud, og hen imod slutningen af etapen blev der angrebet i begge sider af vejen, men særligt World Tour-holdene holdt alle forsøg i kort snor, så der var omkring 40 ryttere, der skulle spurte om sejren på opløbsstrækningen. Her trak Michael Albasini (Mitchelson-Scott)  det længste strå og vandt etapen for Pim Ligthart (Roompot).

Team VIRTU Cycling fandt ikke vej til top-10, selvom holdet forsøgte at køre formskarpe Alexander Kamp frem til spurten:

“Det var en hård dag, og særligt finalerundstrækningen i Kristiansand hev kræfterne ud af benene. Drengene kørte flot sammen, og de leverede også det, de skulle, men resultatet var bare ikke ligefrem proportional med indsatsen. Vi kæmper videre i morgen, hvor der venter en endnu hårdere prøvelse i forhold til rutens beskaffenhed. Jeg regner med, at Albasini vil gøre hvadsomhelst for at beholde trøjen, men de lader sikkert også et udbrud køre, hvis de ikke er til fare for det samlede klassement. Vi vil gøre, hvad vi kan for at få et godt etaperesultat med hjem herfra”, lyder det fra sportsdirektør, Michael Skelde.