Alexander Kamp: ”For min fremtid er det her min vigtigste sejr”

Der er mange flotte resultater på Alexander Kamps palmarés. Men søndagens sejr på femte etape af HC-løbet Tour of Norway betegner han selv som blandt de største og nok den vigtigste.

”Jeg er selvfølgelig rigtig glad for denne sejr. Det er ikke mange løb, vi har i HC-kategorien, og det er vigtigt for mig at vise, at jeg kan lave resultater her også. Og der er ingen tvivl om, at for min fremtid er det her den vigtigste sejr i min karriere,” siger 24-årige Alexander Kamp, der kører sin anden sæson på Team VIRTU Cycling.

”Jeg er i en situation, hvor jeg kæmper for at komme op på et højere niveau, så denne sejr kan ikke overvurderes, det kan faktisk kun undervurderes. Det her var en utrolig vigtig sejr,” siger Kamp

Udover etapesejren sluttede han også som samlet 2’er i det norske etapeløb. Kamp var blot tre sekunder efter spanske Eduard Prades, der blev nummer to på sidste etape.

”Det fylder ikke, at den samlede sejr glippede. Eduard Prades er en rytter med en hvis klasse, og han har en række flotte resultater, og jeg kunne ikke have sat ham i dag. Jeg er bare rigtig glad for etapesejren, og en samlet andenplads er mere en bonus. Det var etapesejren det handlede om,” siger Kamp, der sender store roser i retning af sit hold.

”Vi har en vild holdånd i øjeblikket, og vi har virkelig fundet hinanden de seneste måneder, hvor mange af os har lavet flotte resultater. Vi står sammen som et hold, for ellers er det svært, særligt når vi kører mod de professionelle som i Tour of Norway. Der er vi også nødt til at køre som et professionelt hold, og det har vi virkelig gjort i denne uge. Vi sidder sammen og hjælper hinanden, og det er det, der gør forskellen, og det er virkelig fedt at mærke,” siger Kamp.

”Vi har alle et-årige kontrakter, så alle på holdet ved, at der skal nogle resultater på CV’et på et eller andet tidspunkt, og jeg er sikker på, at vi nok skal få resultaterne fordelt i mellem os,” siger Kamp, der i begyndelsen af maj også vandt Sundvolden GP og blev nummer to i Ringerike GP.

Læs: Skeldes reaktion på Kamps sejr: “En fantastisk dag”

De seneste resultater står derfor i en skærende kontrast til en sæsonstart, der var mere problematisk.

”Jeg sad med Skelde tilbage i marts for at lægge nogle nye målsætninger. Jeg havde været uheldig i foråret, hvor jeg styrtede osv. Så fik jeg André Steensen tilknyttet som træner, og sammen med ham fik jeg lagt en plan. Jeg tog blandt andet på højdetræningslejr til Sierra Nevada, hvilket ikke var særligt spændende, men formålet var at ramme den form, som jeg har nu, og det motiverede mig at gøre det på den måde. Og siden træningslejren, er det gået perfekt, og resultaterne er kommet som perler på en snor,” siger Kamp.

Sammen med resten af Virtu-holdet, tager han mandag en velfortjent fridag, før han tirsdag stiller til start i Tour de Fjords.