Alexander Kamp nummer to på kongeetapen i Danmark Rundt

Alexander Kamp lancerede et storstilet angreb sidste gang op ad Kiddesvej, men måtte se sig slået af Wout Van Aert på kongeetapen i PostNord Danmark Rundt.

Den berømte og berygtede Kiddesvej ventede allerede på anden etape af dette års PostNord Danmark Rundt, der startede i Viborg og sluttede på en af landets allerhårdeste stigninger i Vejle.

Ligesom i går var Team Waoo ikke med i udbruddet, hvorfor alt fokus blev lagt på at holde sig til i feltet og gøre klar til den skrappe Kiddesvej i Vejle. De fem lykkeriddere blev givet et forspring på seks minutter, inden feltet begyndte at holde fast i snoren.

På vej mod Vejle spidsede positionskampen til, mens udbruddets forspring skumpede ind. Med 30 kilometer forcerede Niklas Larsen og Torkil Veyhe, hvilket åbnede op for flere angreb i feltet. Torkil Veyhe angreb igen kort inden første gang på Kiddesvej, men kom heller ikke denne gang væk.

På vej op ad Kiddesvej slap Rasmus Guldhammer væk fra feltet og hentede Chris Anker Sørensen (Riwal CeramicSpeed), der var den sidste morgenudbryder, og han fik skabt et hul på 15 sekunder. Guldhammer blev imidlertid hentet ind på toppen af Kiddesvej anden gang.

Lige bagefter angreb Torkil Veyhe endnu en gang, men han slap ikke væk, og så fik feltet kortvarigt i stå. De to ryttere, Robin Carpenter og Julius Johansen (coloQuick), fik skabt et godt hul og holdt helt indtil Kiddesvej. De havde 20 sekunder til feltet, hvor Alexander Kamp var placeret helt fremme.

Kamp trådte an på Kiddesvej og fik Wout Van Aert med på hjul. Kamp kunne dog ikke følge Van Aert helt til slut, men han fik kæmpet sig i mål på andenpladsen to sekunder efter Van Aert. I klassementet er Kamp nu også nummer to, seks sekunder efter selvsamme Van Aert.

Jesper Schultz blev næstbedste Waoo-mand som nummer 25 med 19 sekunder op på Wout Van Aert.

Alexander Kamp siger:

“Jeg kørte, som jeg havde planlagt på bakken. Desværre var Van Aert bare stærkere. Han sad på mit hjul på toppen, og da han kørte, kunne jeg ikke være med. Der var ikke så meget hokus pokus. Han havde de bedste ben, og sådan er det. Det er irriterende, for jeg gik efter at vinde, men sådan er livet. Det handler om at vinde, men jeg er også glad for min andenpladsen. Jeg var tæt på sejren, men der er bare kæmpe forskel på at vinde og blive nummer to. Jeg var godt kørende, men det var bare ikke nok.”

“Jeg skal dog ikke køre klassement, for jeg kører ikke en god nok enkeltstart til det. Det kan vi ikke ændre på, selvom jeg er langt fremme nu. Det får mig ikke til at flyve afsted på enkeltstarten.”

Sportsdirektør Daniel Foder siger:

“Først og fremmest er det ekstremt flot af Alexander. Han har haft denne etape i hovedet i lang tid, men Wout kører bare godt og var lidt for stærk i dag. Vi kan kun være imponeret over hans kørsel og holdet som helhed. Vi er med til at åbne løbet, da vi kommer ind i finalen. Vi ville selvfølgelig gerne have byttet med førstepladsen, men vi kan ikke være utilfredse. Jeg tror, Alexander er skuffet, for han gik efter det i dag. Men det er marginaler, der afgør det, og de var ikke på hans side i dag.”

“Drengene viser i dag, at de kan holde en taktik og køre efter den. Det er ikke nemt. Vi havde en plan om at åbne løbet, og det kræver disciplin til at kunne arbejde sammen. Det var rigtig flot at se.”

“Vi mister lidt i klassementet, for vi havde håbet på, at Asbjørn kunne være med. Men han havde ikke dagen i dag. En etapesejr havde lunet, men det er jo ikke slut endnu. Der er stadig tre etaper tilbage, og de skal køres som endagsløb.”