Alexander Kamp vinder kongeetapen af Tour of Norway

Femte og sidste etape af Tour of Norway var uden sammenligning løbets hårdeste, og med en fremragende afslutning lykkedes det Team VIRTU Cyclings Alexander Kamp at køre først over stregen.

Alexander Kamp havde sammen med spanske Eduard Prades fra Euskadi-Murias og norske Carl Fredrik Hagen fra Joker Icopal udnyttet den kuperede omgang i Lillehammer til at køre fra feltet, hvor hjemmebanefavoritten Edavald Boasson Hagen sad.

Trioen formåede at holde feltet bag sig helt frem til målstregen og i spurten var Kamp den stærkeste, da han henviste Prades til andenpladsen, mens Hagen ni sekunder senere kørte over stregen som nummer tre.

Feltet kom først i mål 26 sekunder efter Kamp.

Før etapen lå Kamp sammenlagt nummer 32, mens Eduard Prades lå nummer 10. Prades endte derfor også med at vinde det norske etapeløb sammenlagt, mens Kamp med etapesejren og de medfølgende ti bonussekunder endte som nummer to i det samlede klassement, blot tre sekunder fra en samlet sejr. Sekunder som Kamp tabte på fjerdeetape, da han blev fanget bag et styrt.

Sportsdirektør Michael Skelde vælger imidlertid at glæde sig over dagens sejr fremfor at ærgre sig over en manglende førsteplads.

“Det er en helt fantastisk dag. Vi har kørt rigtig, rigtig godt hele ugen heroppe, og i dag sætter vi prikken over i’et. I går fortalte jeg drengene, at de har gjort det fantastisk, og jeg sagde til dem, at jeg håber, at de vil følge det op i dag og holde sig til planen, og det gjorde de alle sammen,” siger Skelde.

“Det er de dumme syv sekunder, som han taber i går pga. af styrtet et par km fra mål, der gør, at han ikke vinder. Vi har diskuteret en evt. neutralisering af tidsforskelle med kommissærerne, men dee har holdt fast, så lige nu skal vi se på det positive, istedet for at græde over, at vi ikke vinder sammenlagt. Vi har kørt et fantastisk cykelløb, og det her er et helt fantastisk resultat, og det kan ikke være bedre,” siger Skelde.

Læs: “For min fremtid er det her min vigtigste sejr”

“Jeg oplevede et hold, der bakkede 100 procent op om Kamp hele vejen. Alle havde en rolle, og alle udfyldte den, ligesom vi havde drømt om. Og da Kamp bliver afleveret sidste gang, så var det op til ham selv, og det er jo en fantastisk flot sejr,” sagde en stolt sportsdirektør, som kun har rosende ord tilovers for 24-årige Kamp

“Kamp havde ikke kunnet gøre det her uden holdets hjælp, og det er fantastisk at være omgivet af så dygtige ryttere og folk. Når det så er sagt, så har Kamp forberedt sig bedre end nogensinde. Lige siden Normandiet har alt handlet om Tour of Norway for ham, og jeg ved, hvor hårdt han har arbejdet. Jeg beundrer ham for det, for han har virkelig arbejdet 110 procent for det, og at det så lykkes, det er imponerende. Så jeg vil ikke sige, at jeg er overrasket over resultatet, tværtimod havde jeg regnet med, at han var blandt de bedste heroppe, og det viste han sig også at være. Det her er en kæmpe sejr for ham,” siger Skelde.