Andreas Hyldgaard ser frem til 2019 uden skader

22-årige Andreas Hyldgaard Jeppesen har været tilknyttet Team Waoo siden 2015, og dermed har han været en del af organisationen siden sin allerførste seniorsæson. Han har atter skrevet kontrakt med det danske kontinentalmandskab, og han ser frem til at få en god start på sæsonen. 

Hvordan er 2018-sæsonen gået for dig? Hvad har været optur og nedtur?

”Min sæson startede desværre ud med en skade, hvilket resulterede i en senere sæsonstart for mit vedkommende. Jeg har periodevist haft et godt niveau, men jeg opnåede aldrig helt det niveau jeg ved, at jeg har”. 

Hvordan synes du, at sæsonen er gået for holdet?

”Overordnet set har det været en god sæson for holdet. Det er klart at der altid er nogle ting, vi kan gøre bedre og udvikle på således at vi får endnu mere succes fremover, men i mine øjne er det også en af drivkræfterne at kunne udvikle hinanden og sammen i fællesskab”.

Hvad har været den største oplevelse?

”Den største oplevelse for mig må være, da vi kørte U23 Eschborn-Frankfurt, hvor vi rent faktisk vandt løbet to gange, da juryen mente, at vi havde kørt en omgang for lidt, hvilket vi selvfølgelig ikke havde, men fred være med det, når vi nu alligevel vandt. Personligt synes jeg, at vi alle seks ryttere på holdet den dag, præsterede fantastisk individuelt og fik tingene til at gå op i en højere enhed. Det er dage som denne, der gør det ekstra fedt at være cykelrytter, når tingene lykkedes”.

Hvad nyder du at lave i off-season, som kan være svært at gøre i sæsonen?

”I min off-season har jeg det som regel med at tage ud at rejse uden min cykel, så jeg kan nyde en normal ferie som en gennemsnitlig borger uden at skulle have i baghovedet, at jeg skal ud og bruge timer på rammen. Derudover tilbringer jeg også tid med kammerater, som ikke cykler, min familie og kæreste. Jeg har også tid til at deltage i familiearrangementer i weekenderne, som jeg normaltvis ikke kan i sæsonen, fordi vi oftest kører cykelløb lørdag og søndag”.

Hvordan bygger du formen op til den kommende sæson?

”Der er lang tid til sæsonen, men jeg tænker allerede på den, da det er dét, der motiverer mig henover vinteren. Lige nu er jeg ved at bygge et fundament op, altså en god base, til at tage udgangspunkt fra. I januar tager jeg 10 dage med holdet til Teide på Tenerife, hvor vi skal på højdetræningslejr samt i februar, hvor vi tager 10 dage til Lucca – også på træningslejr. I skrivende stund sidder jeg hjemme i stuen foran brændeovnen, og der er lige faldet sne udenfor her til morgen – og så glæder jeg mig meget til at komme under de sydlige himmelstrøg med mine holdkammerater”.

Hvordan skal du holde jul og nytår?

”Jeg regner med at skulle ud at cykle den årlige juletur på juledag og ellers have god mad og hyggeligt samvær med familien hele dagen og om aftenen. Nytår er lidt det samme. Jeg skal på nytårstur ud og cykle om formiddagen/middagen, og så skal jeg ellers fejre året der gik, samt vi starter på et nyt sammen med en hel del venner”.