Anna Van der Breggen vinder kvindernes Flèche Wallonne – tager sejren for 5. gang!

Anna Van der Breggen vinder kvindernes Flèche Wallonne – tager sejren for 5. gang!

Anna Van der Breggen (Boels Dolmans) kunne krydse målstregen først på toppen af Mur de Huy i gårsdagens Fléche Wallonne.

Efter cirka 30 kilometers kørsel, slap en gruppe på 5 ryttere afsted fra feltet, men det skulle vise sig at være et kort udbrud, da feltet hurtigt lukkede ned for udbruddet inden de store stigninger i løbet. Ved første passage af den spektakulære stigning, Mur de Huy, blev feltet stærkt reduceret inden de sidste rundstrækninger. Med 20 km igen var det reducerede felt præget af flere udbrudsforsøg, men ingen kunne rigtig slippe væk. Med 7 km igen lykkedes det dog en gruppe på 13 ryttere at rive sig fri, og det var i denne gruppe, at vinderen af løbet skulle findes. Med 3 km igen stak Sunweb-rytteren Floortje Mackaij afsted, og fik hurtigt opbygget sig et forspring på 15’’. Mackaij måtte indse at Mur de Huy blev for lang en stigning, da hun blev hentet med blot 500 m til mål. Anna Van der Breggen kunne dermed for femte gang være første mand på toppen af Mur de Huy og dermed vinderen af Flèche Wallonne.

Australske Rachel Neylan blev Team VIRTU Cyclings bedste rytter med en 15. plads. Hun kom i mål blot 40 sekunder efter Van der Breggen. Sportsdirektør Carmen Small evaluerer på løbets udfald:

”Flèche var et okay løb for holdet. Sofia var stadigvæk påvirket af hendes styrt i Amstel, hvilket gjorde, at hun ikke var 100% klar – både fysisk og mentalt. Hun var utilpas i feltet, hvilket gjorde, at hun brugte sin energi forkert”.

Carmen fortsætter:

”Jeg er en smule skuffet over resultatet, men på den anden side, kørte Rachel et rigtig godt løb. Hun sad hvor hun skulle, og var en del af et udbrud da Mur de Huy rammes første gang, hvilket betyder at hun ikke behøves at kæmpe for en god positionering. Pigerne gjorde et godt stykke arbejde, men front gruppe på 13 ryttere var blot for stærke. Vi bliver ved med at kæmpe, men bliver måske nødt til at ændre taktikken lidt i forhold til Liége”.

Selvom Marta Bastianelli ikke var tilstede ved Flèche Wallonne, er hun stadigvæk den førende rytter i kvindernes World Tour.

Næste løb på programmet er Liége Bastogne Liége, som afholdes søndag den 28. april.