Asbjørn Kragh Andersen får kontrakt hos Team Sunweb

Team Waoo kan igen se en af sine talentfulde ryttere skifte det danske kontinentalmandskab ud med en kontrakt på World Tour-niveau. Asbjørn Kragh Andersen fortsætter sin karriere hos Team Sunweb. Trods tabet af en stor profil glæder det ledelsen på Team Waoo og især holdejer Bjarne Riis.


Asbjørn Kragh Andersen fortsætter karrieren hos World Tour-mandskabet Team Sunweb og forlader derfor Team Waoo/Team Virtu Cycling, hvor han har kørt i denne sæson.

Den 26-årige rytter følger dermed i fodsporene på sine tidligere holdkammerater Niklas Eg og Kasper Asgreen, som over det seneste år også har taget springet fra kontinental-niveau til World Tour-mandskaber. Og det glæder holdets daglige leder, Christian Poulsen.

”Som talenthold skal vi selvfølgelig måle os på, om vi lykkes med at vinde cykelløb, men i lige så høj grad også om vi evner at udvikle ryttere, vi kan sende videre opad i systemet. Så selvom vi selvfølgelig er kede af at sige farvel til en profil som Asbjørn, så er vi også meget glade på hans vegne over, at han nu får chancen for at prøve sig selv af på World Tour-niveau, og vi ønsker ham alt muligt held og lykke,” siger Christian Poulsen.

Genfandt motivationen hos Team Waoo
For holdejer Bjarne Riis er glæden særlig stor, fordi han igennem nogle år har coachet og trænet Asbjørn Kragh Andersen og hjulpet ham tilbage på sporet efter nogle svære sæsoner i fransk cykling.

”Jeg føler på mange måder, at Asbjørn og jeg har været på lidt en rejse sammen. Jeg har i sin tid haft ham med på træningslejr med Team Saxo Bank og har siden fulgt ham. Og over de seneste par år har vi fået et rigtig tæt forhold, hvor jeg har hjulpet med både træning og coaching mere generelt efter en svær periode på et fransk hold, hvor han ikke fik meget støtte. Asbjørn er en kanon gut med et uomtvisteligt talent, og han fortjener så meget at prøve sig selv af mod de bedste. Så jeg er super glad, selvom jeg gerne ville have fortsat med at arbejde med ham,” siger Bjarne Riis.

Asbjørn Kragh Andersen er heller ikke sen til at tilskrive Bjarne Riis og et skifte til Team Waoo en stor del af æren for, at han nu træder ind på World Touren.

”Bjarne har været min faste sparringspartner i et par år efterhånden, og han har på mange måder været en slags mentor for mig. Vi har talt rigtig meget sammen, og det har helt sikkert hjulpet mig med at genfinde motivationen og glæden ved cykling, og det har givet mig en ny chance. Det er jeg enormt taknemmelig for. Han troede på mig og rådede mig til at tage et år på Team Waoo og få lidt ro på. Det fik jeg, og jeg har været del af en gruppe med et sindssygt godt kammeratskab. Så selvfølgelig er det lidt vemodigt at sige farvel. Men omvendt glæder jeg mig helt vildt til at starte hos Sunweb,” siger Asbjørn Kragh Andersen.

Genforenet med bror
Nu ser Bjarne Riis frem til at følge Asbjørn Kragh Andersen hos Sunweb og mener, at det hollandske hold er det helt rigtige match.
Samtidig bliver han hos Team Sunweb genforenet med sin bror Søren Kragh Andersen.

”Jeg ser stadig et uforløst potentiale i Asbjørn, så det er vigtigt, at han kommer til det rigtige hold. Jeg tror, at Team Sunweb er det helt rigtige match. Personligt ser jeg også meget frem til at følge Asbjørn og Søren køre sammen. Jeg tror faktisk, at det vil gøre dem begge endnu bedre,” siger Bjarne Riis.

Team Waoo startede i 2011 som Team TREFOR, som med skiftende navne frem til i dag har sendt mange talenter opad i systemet, både til prokontinental og til World Tour. Det drejer sig blandt andre om Lasse Normann Hansen, Søren Kragh Andersen og Mads Würtz Schmidt.

For yderligere oplysninger, kontakt pressechef, Allan Jørgensen +45 60395100.