Asbjørn Kragh Andersen overtager førertrøjen i centimetertæt afslutning

Team VIRTU Cycling var igen med i finalen i Tour du Loir et Cher, hvor Asbjørn Kragh Andersen blev 2’er og overtog førertrøjen før sidste etape.

Asbjørn Kragh Andersen viste igen, at han er blandt de bedste i feltet i Tour du Loir et Cher. Team VIRTU Cycling-rytteren kom i løbets finale med i et hug, der holdt hele vejen til stregen, hvor han i et tæt afslutning blev 2’er, men overtog løbets gule førertrøje.

Team VIRTU Cycling var igen dominerende på lørdagens etape, og sportsdirektør Michael Skelde er stolt af måden, som holdet greb etapen an på igen.

“Planen var at tage styring, så løbet ikke kørte fra os, så vi kunne køre om sejren sammenlagt. Vi hjalp Sojasun med at føre og holde styr på udbruddet og angreb og åbnede løbet, som vi havde aftalt med 50 kilometer igen,” siger han.

“Vi kørte et flot cykelløb, hvor vi tog teten. Vi kan ikke køre flottere og bedre, end vi gør, men nogen gange lykkedes det som sidste år, mens andre gange har andre gennemskuet, hvad det er vi vil,” siger Michael Skelde.

I en meget tæt afslutning blev Asbjørn Kragh Andersen 2’er, men Team VIRTU Cycling’s stærke rytter overtog løbets gule trøje.

“Chris Anker og Emil Vinjebo kører inden vi kommer ind til omgangene, der er lidt forskellige ryk, men så kører jeg op til dem sammen med en Elkov-rytter, og så kører vi egentlig derfra. Vi prøver på at få det til at fungere, men samarbejdet er ikke helt godt. I finalen hugger Chris Anker, hvor Elkov kører efter, og hvor Vinjebo så kommer bagfra, men jeg slår ham ikke, selvom jeg kommer stærkere end ham til sidst,” siger Asbjørn Kragh Andersen, der med sin 2. plads dog stadig trækker i førertrøjen, men det ændrer ikke på søndagens ambition.

Vi har en dag i morgen, hvor vi kan nå at tage vores sejr, og så kører vi selvfølgelig også for at få den gule med hjem. Nu skal vi bare have Skelde til at lave en snedig plan, og så går vi helt sikkert efter det,” siger han

Det var Emil Nygaard Vinjebo fra det danske kontinentalhold ColoQuick, der tog sejren, mens Chris Anker Sørensen fra et andet dansk hold Riwal-CeramicSpeed blev 3’er. Alexander Kamp var også med fremme i feltets spurt og blev 10’er.