Asbjørn Kragh Andersen på podiet i Kroatien

Med en stærk spurt lykkedes det Team VIRTU Cycling’s Asbjørn Kragh Andersen at komme på podiet i Trofej Porec, da han blev nummer 2.

Asbjørn Kragh Andersen har fundet de gode ben frem i Kroatien. Efter en 5. plads i onsdags, så rykkede den 25-årige Team VIRTU Cycling-rytter i dag op på podiet, da han spurtede sig til en 2. plads i endagsløbet Trofej Porec.

”Det er okay, men det er altid sjovere at vinde. Der er store forbedringer fra gang til gang, og vi begynder at finde hinanden. Folk yder virkelig en god indsats i dag. Sejren skal nok komme, om det er så er mig eller en anden, men vi skal nok ramme den,” siger Asbjørn Kragh Andersen og fortsætter.

”Vi bliver fanget lidt med én kilometer til mål, så jeg har én mulighed, og det er at begynde at køre derfra. Så jeg kører næsten en kilometer lang spurt. Jeg når op til de forreste med 300 meter til mål, gambler og åbner det selv. Så var der en der kom med på dæk, og det kunne jeg ikke svare på,” siger Asbjørn Kragh Andersen.

Team VIRTU Cycling var aktive igennem hele etape, men holdet mistede desværre også Alexander Kamp i et styrt, forklarer sportsdirektør Michael Skelde.

”Der kører nogle småudbrud, og hen mod slutningen kommer Mikkel Honoré også af sted sammen med to andre. Det så nogenlunde fornuftigt ud, men imens han er af sted vælter Alexander og bliver kørt væk i ambulance. Jeg tror og håber selvfølgelig, han er okay, men nu er han til røntgenfotografering, så nu må vi se,” siger han.

I udbruddet punkterer Mikkel Honoré Frölich og må falde tilbage til feltet. Mod mål bliver det hele dog samlet igen, og Kasper Asgreen sætter Asbjørn Kragh Andersen godt op til den afsluttende spurt om sejren.

”Folk overholdt de aftaler, vi havde i løbet, og fandt på trods af styrtet ud af det i spurten. Asbjørn er en dygtig cykelrytter, og jeg tror, at det gik op i en højere enhed. På den måde er jeg glad for det og glad for gruppen. Asbjørn kommer ind på holdet med noget erfaring, og han er meget motiveret. Han er, hvor han skal være, og han er dedikeret, så vi kan godt forvente os nogle sejre af ham i løbet af året,” siger Michael Skelde.

Løbet blev vundet af engelske ONE Pro Cycling’s lettiske islæt Emils Liepins.