Asbjørn Kragh Andersen vinder Tour du Loir et Cher

Med den tredje podieplacering på 3 dage sikrede Asbjørn Kragh Andersen sig den samlede sejr i Tour du Loir et Cher, og den 2. i træk for Team VIRTU Cycling.

Der var blot 97 kilometer mellem Asbjørn Kragh Andersen og den samlede sejr i Tour du Loir et Cher før 5. og sidste etape søndag. Team VIRTU Cycling leverede igen en stor præstation, da holdet kontrollerede løbet og fik det hele samlet før mål, hvor Asbjørn Kragh Andersen tog endnu en podieplacering.

Det var samtidigt nok til, at han bevarede sin føring i klassementet, og kunne derved tage den samlede sejr i Tour du Loir et Cher.

“Det vigtigste var at få den gule hjem, men jeg ville selvfølgelig også gerne have vundet etapen. Det, jeg er mest glad for, er måden, vi kører på som hold. Alle mand yder en vanvittig god indsats, og det er næsten lige så fedt at være en del af det, som det er at vinde sammenlagt. Alle kører stærkt, og det får vi også bare bevist ved at vinde holdkonkurrencen,” siger en glad Asbjørn Kragh Andersen.

Det var samtidigt hans første samlede sejr i et etapeløb som senior, og det bringer blod på tanden for resten af sæsonen.

“Det er altid fedt at vinde, så det er godt at kunne vinge den af også, men jeg synes ikke, at vi skal stoppe her. Vi kan lige så godt kæmpe videre. Det er vanvittigt motiverende at se, at man stadig kan. Vi er kommet godt i gang, og det bliver bedre og bedre løb for løb, jo mere vi lærer hinanden at kende. Med flere løbskilometer i benene begynder vi at kunne lave den forskel, vi gerne vil – det, synes jeg, er vildt motiverende,” siger Asbjørn Kragh Andersen.

Hans sportsdirektør Michael Skelde var naturligvis også yderst tilfreds med, at holdet formåede at tage sejren.

“De har været fantastiske, det har fungeret helt perfekt i den her uge. Det er lidt fedt, at alt bare er kørt op i højere enhed. Vi er kommet ind til løbet med et ansvar på vores skuldre fra starten, men vi tackler det godt og bevarer fokus hele vejen igennem. Kæmpe cadeau til alle, de sætter holdet før dem selv – også Alexander som helt sikkert var en af de stærkeste i løbet også,” siger Michael Skelde.

“Vi har gjort de rigtige ting og holdt fast i, at hvis vi blev ved med at køre på den her måde, så skulle sejrene nok komme, og det gjorde de så igen i dag. Det var bare dejligt. Vi har hevet det på det niveau, hvor vi skal være, og kan vi holde det, så kommer der flere sejre det næste stykke tid,” siger Michael Skelde.

Det var britiske Matthew Gibson, der vandt sidste etape. Alexander Kamp leverede også et flot samlet resultat, da han blev nummer 6, mens Asbjørn Kragh Andersen også vandt pointkonkurrencen. Det blev desuden også til en sejr i holdkonkurrencen for Team VIRTU Cycling.