Australsk sejr og ny førertrøje på første bjergetape i Giro Rosa

Dagens 114 kilometer lange sjette etape af Giro Rosa fra Sovico til toppen af Gerola Alta-stigningen ruskede godt og grundigt op i det samlede klassement. Det var også løbets første etape med målstreg på en bjergtop, og den afslørede, hvem man kan regne med i toppen af klassementet.

Rundkørsler, trafikheller og mørke tunneler prægede den første del af etapen, og det var først, da feltet var 10 kilometer fra foden af Gerola Alta, at farten for alvor blev skudt i vejret i medvinden. Til gengæld eksploderede feltet, da rytterne trådte sig ind på de første stigningsprocenter, og snart var en gruppe på 16 ryttere samlet i front. Desværre var det uden VIRTU Cycling Women’s deltagelse.

Med 4 kilometer til toppen var gruppen skrumpet ind til fem ryttere, hvorfra den tidligere australske mester, Amanda Spratt pludselig angreb og tog en meriterende solosejr. Bagved kæmpede resten af gruppen indædt for at minimere tidstabet, og Annemiek Van Vleuten og Ashleigh Moolman kom ind på de næste pladser.

VIRTU Cycling Women DS, Carmen Small kommenterer:

“Det var en virkelig kaotisk etape, og hele feltet var kørt flade før selve stigningen til Gerola Alta, fordi farten var høj fra starten af etapen. Naturligvis vil vi altid gerne være i fronten af løbet, men ingen af rytterne havde bare dagen i dag, så nu ser vi frem i mod morgendagens individuelle bjergenkeltstart, hvor vi tror på, at Katrine (Aalerud) vil kunne lave et solidt resultat”.

Amanda Spratt (Mitchelton-SCOTT) fører nu også løbet sammenlagt.