Barbara Guarischi 5’er og vinder sprintertrøjen i Race Melbourne Crit

En god holdindsats og en stærk spurt sikrede Barbara Guarischi en topplacering samt sprintertrøjen i Race Melbourne-criteriet.

Albert Park i Melbourne lagde torsdag asfalt til Race Melbourne Criteriet, hvor rytterne skulle ud på 12 omgange i den store park. Team VIRTU Cycling var godt kørende, og Barbara Guarischi sørgede for at holdet fik et godt resultat hjem, da hun vandt sprintertrøjen og blev nummer 5.

Allerede ved den første mellemspurt havde den italienske sprinter lagt godt ud, da hun udnyttede et godt leadout.

”Jeg kørte spurten ret perfekt. Kasia, Trine og Louise hjalp mig, og vi kæmpede lidt med de andre hold. Vi startede lidt for tidligt måske, og jeg var lidt overrasket over, at jeg vandt spurten, men vi klarede det godt og farten var god,” siger Barbara Guarischi.

Hun blandede sig også ved de følgende mellemspurter, men før den afsluttende spurt lå hun side om side i point med nummer 2.

”Jeg var nødt til at slutte foran hende i spurten, men det gav ikke mening at køre med bare for at være foran hende, så vi besluttede at køre for mig. Vi forsøgte at sidde sammen som hold indtil sidste omgang, og da farten blev hævet, kørte vi sammen frem,” siger Barbara Guarischi, der måtte nøjes med en 5. plads, men forsvarede sin føring i spurtkonkurrencen og derfor kunne tage sprintertrøjen med hjem.

”Vi fandt en god position, jeg var dog en smule for langt tilbage. Måske hvis jeg havde været tættere på fronten – jeg kan ikke sige, at jeg ville have vundet, men jeg tror, at jeg kunne være kørt på podiet,” siger den italiensk sprinter.

Sportsdirektør Carmen Small var også meget glad for, hvordan hendes ryttere havde kørt, selvom podiet lige nøjagtigt glippede.

”Det var rigtigt godt. Vi ville have kørt den sidste spurt for Emilie, men ændrede taktik for at få Barbara i sprintertrøjen. Pigerne kørte fremragende i dag, de hjalp hinanden ved mellemspurterne og til slut, det var rigtigt godt at se. Nu er vi et skridt nærmere podiet,” siger hun.

Race Melbourne Criteriet blev vundet af Anette Edmonson foran Giorgia Bronzini og Kendall Ryan. Næste løb for Team VIRTU Cycling er lørdag, hvor de er til start i Cadel Evans Great Ocean Road Race.

Du kan se genudsendelse af løbet her: