Barbara Guarischi i udbrud på femte etape af Giro Rosa

Team VIRTU Cycling Women og resten af feltet i Giro Rosa skulle i dag tilbagelægge en 122.6 kilometer lang strækning med start og mål i den norditalienske by, Omegna, og holdet gjorde sig bemærket fra start.

I dagens første udbrud sad nemlig VIRTU’s Barbara Guarischi, der på gårsdagens etape blev nummer fire i massespurten. I dag delte hun landevejen med 11 sammensvorne, der forsøgte at skabe sig tilpas nok hul ned til feltet i jagten for etapesejren.

Desværre for VIRTU’s stærke sprinter, blev gruppen neutraliseret allerede ved indgangen til 50 kilometer-porten, og etapen blev dermed atter nulstillet. Herefter blev et nyt udbrud etableret uden VIRTU’s deltagelse, og de formåede at holde feltet stangen. På målstregen var amerikanske Ruth Winder den hurtigste, og hun tog både etapesejren og den lyserøde førertrøje.

VIRTU Cycling Women’s sportsdirektør, Carmen Small forklarer:

”Vi ramte dagens første udbrud med Barbara, men desværre blev de hentet ved foden af dagens stigning. Derfra handlede det om at sætte Katrine (Aalerud) i en favorabel position, og pigerne gjorde det til perfektion, hvilket betød, at Katrine kom med de forreste over. I morgen venter en hård dag i krævende terræn, men forhåbentligt vil Katrine være i den forreste gruppe, når de rammer målstregen”.