Carmen Small før etapeløb i Baskerlandet: De fire etaper skal køres som endagsløb

Lørdag begynder 2018-udgaven af det baskiske etapeløb Emakumeen XXXI. Bira, der er en del af kvindernes World Tour-kalender.

Og selvom Team VIRTU Cycling stiller op med et stærkt hold, så har sportsdirektør Carmen Small ingen forventninger til en samlet topplacering. Dertil er de nordspanske stigninger for svære, mener hun.

“Vi har ikke det stærkeste klatrehold med, så jeg har ikke de store forvetninger til det samlede klassement. Katrine Aaleruds skade var et stort slag for holdet i forhold til vores chancer på stigningerne,” siger Carmen Small.

Team VIRTU Cyclings hold udgøres af de seks ryttere Doris Schweizer, Katarzyna Pawlowska, Louise Norman Hansen, Trine Schmidt, Mieke Kröger og Claudia Koster.

Allerede på lørdagens første etape, der bevæger sig 108,5 kilometer rundt om Legazpi er der stigninger på programmet, og Small er spændt på, hvordan etapen udvikler sig.

“Jeg ved ikke, hvordan etapen vil udvikle sig. Det er altid svært at sige, hvordan første etape af et etapeløb bliver, når det ikke indledes med en enkeltstart. De første 50 kilometer af dagens etape er ret flade, men på de sidste er der et par ret svære stigninger, og så bliver det interessant at se, hvordan holdene vil gribe det an,” siger Carmen Small, der vil forsøge at udnytte de muligheder, der opstår på hver enkelt etape.

“Når vi ikke har de store mål i det samlede klassement, vil vi hver dag opsøge vores muligheder og forsøge at køre etaperne, som var de fire endagsløb,” siger hun.

Det er 31. gang, at løbet køres, men det er først for nyligt blevet en del af kvindernes World Tour.

“Det er et godt etapeløb, og jeg er sikker på, at vi nok skal få noget ud af det. Jeg har kørt det en gang, og det har en lang historie. Det plejer at være nogle velplanlagte etaper, og i år er der en lang enkeltstart på anden etape, og dem er der ikke mange af på vores kalender, så det vil i sig selv blive en god test for vores ryttere,” siger Carmen Small.

Emakumeen-Bira slutter på tirsdag.