Carmen Small slutter karrieren og bliver sportsdirektør

Amerikanske Carmen Small hænger cykler op og overgår i stedet til rollen som sportsdirektør på Team Virtu Cycling, og hendes store erfaring fra landevejen kommer til at styrke holdet.

Carmen Small skal i 2018 lægge taktikken for Team Virtu Cycling, når det kvindelige danske World Tour-hold igen skal ud og kæmpe på cykelsportens største scener. Den 37-årige amerikaner slutter sin karriere på cyklen og skal i fremover i stedet fungere som sportsdirektør.

Da Carmen Small blev en del af Team Virtu Cycling i 2017 var det planen, at hun løbende skulle overgå fra rytter til sportsdirektør, men et styrt i marts i Holland satte en brat ende på hendes karriere på cyklen. Hun ser dog meget frem til træde ind i en ny rolle nu.

”Jeg har lidt blandede følelser om det. Det er hårdt hver gang, at jeg er til løb og særligt til VM og se pigerne køre. Jeg savner at køre løb – det er min første kærlighed – og det er svært ikke at gøre det mere, men jeg er meget glad for min nye rolle og muligheden for at arbejde med holdet og give min passion videre til dem, så jeg er glad for at stoppe, mens jeg stadig har passionen for sporten,” siger Carmen Small.

Hun har i næsten et årti været en del af det professionelle felt og været med til at vinde flere medaljer til VM. Der erfaring vil hun bringe videre til rytterne på Team Virtu Cycling.

”Jeg tror, at der er store fordele ved det. Jeg komme reelt set direkte fra det, jeg kender pigerne, løbene, ruterne og hvordan de bliver kørt, fordi jeg kommer lige fra det. Jeg tror, at det er godt i forhold til taktikken, og til at forstå hvad pigerne har det, og den smerte de går igennem for at blive de bedste – fordi jeg selv har været der,” siger hun.

I nogle af de sidste løb i sæsonen har hun siddet bag rattet i sportsdirektørbilen, og selvom det er en lille omvæltning, så ser hun allerede frem til at starte næste sæson op.

”Det er ikke let, og selvom jeg har fået en forsmag på det i år, så har jeg stadig meget at lære som sportsdirektør. Jeg glæder mig til at starte næste sæson med et stærkt hold, jeg har kunne sætte og arbejde med planlægningen og forventninger for hele sæsonen,” siger hun.

Carmen Small fuldførte før 2017-sæsonen UCI’s Sports Director Course, og hun bliver en af få kvinder, der er sportsdirektør på et af de kvindelige World Tour-hold. Team Virtu Cycling vil i de kommende uger offentliggøre flere ryttere for 2018.

Foto: Dan Eugen Photography