Christina Siggaard 10’er i World Tour-løbet Driesdaagse de Panne-Koksijde

Team VIRTU Cycling fik sin første World Tour top 10 i 2018, da Christina Siggaard sluttede 10’er i Driesdaagse de Panne-Koksijde, efter at hendes holdkammerat Mieke Kröger var tæt på at tage sejren i et hårdt angreb.

Mieke Kröger var tæt på at tage Team VIRTU Cycling’s første World Tour-sejr, men hendes modige og hårde angreb blev lukket ned med mindre end en kilometer igen. I stedet spurtede Christina Siggaard med om sejren, og hun tog sæsonens første World Tour-top 10.

Holdet havde domineret Driesdaagse de Panne-Koksijde fra start, da både Mieke Kröger, Sara Penton og Kasia Pawlowska kom med i et stort udbrud fra start.

På trods af mange styrt og masser af splittelse efter sidevindskørsel, så lykkedes det feltet at time det helt perfekt, da de fangede en heroisk kæmpende Mieke Kröger på den sidste kilometer.

“Forspringet smuldrede væk, og jeg tænkte: Vi er nødt til at agere, vi sidder to, så vi skal angribe. Jeg kørte bare på fornemmelsen. Jeg er glad for, at jeg slap væk, og det lød også lovende i radioen, men lige før det sidste sving, kan jeg høre kæderne bag mig, og jeg vidste det var slut. Du ved aldrig, om du holder, men med 4 km igen, havde jeg omkring 30 sekunder, men feltet kørte virkeligt stærkt til sidst. Det er ret skuffende, men jeg er stadig tilfreds med mit løb – med vores løb. Holdet kørte virkelig stærkt,” siger Mieke Kröger.

“Vi er bare nødt til at blive ved med at tro. I dag havde jeg det godt, så nu må vi se de næste par dage før Gent-Wevelgem. Personligt vil jeg gerne blive ved med at ramme det første split. Det har været min svaghed tidligere, så jeg er glad for, at jeg lykkedes med det i dag. Som hold skal vi bare blive ved med at køre sammen,” siger Mieke Kröger.

Sportsdirektør Carmen Small var også glad for holdets præstation, selvom sejren glippede helt til sidst.

“Jeg havde sagt til dem, at starten af løbet var vigtigt. De skulle være i front før brostenene. Og så splittede det lige før brostenene, så jeg var rigtigt glad for at have tre rytter i udbruddet, og de kørte alle et godt løb. Vi vinder ikke, men vi skabte løbet, og det er et stort skridt i forhold til sidste år,” siger sportsdirektør Carmen Small.

“Jeg bliver ved med at sige til Mieke, at hun er i stand til at gøre det her – køre fra nogle kilometer ude og holde til mål. Jeg tror, at det giver hende mere selvtillid til at gøre det, i dag var det langt ude, hun kørte alene med mere end 10 kilometer igen. Hvis hun gør det med fem igen, så bliver det meget svært at fange hende,” siger Carmen Small.

Belgiske Jolien D’Hoore vandt løbet foran Chloe Hosking og Christine Majerus.