Claudia Koster spurtede sig til top 10 på 2. etape af Boels Rentals Ladies Tour

Team Virtu Cycling fik World Tour-point på 2. etape af Boels Rentals Ladies Tour, da Claudia Koster udnyttede et godt leadout til at spurte sig til en 7. plads i Arnhem.

Claudia Koster udnyttede sin hurtighed i finalen i Boels Rentals Ladies Tour, da hun spurtede sig til en 7. plads på en ellers rolig etape for Team Virtu Cycling.

En enlig rytter fik slidt sig fri inden for de første ti kilometer, hvor Team Virtu Cycling også var offensive. Kort tid efter rev yderligere ryttere sig løs og kæmpede sig op til den enlige rytter, Eri Yonamine.

De fik sammen et forspring, der næsten nåede op på tre minutter, men det var en stakket frist, da feltet ind på den sidste tredjedel af ruten satte farten op, og forspringet blev langsomt mindre.

På den afsluttende omgang i Arnhem var der blot en enkelt af udbryderne tilbage i front, men med få kilometer til mål var det også slut, da feltet hentede hende. Det blev i stedet den ventede massespurt.

Her fik Team Virtu Cycling arbejdet godt sammen, da det lykkedes for holdet at lave et godt leadout til Claudia Koster. Og den hollandske rytter fortsatte de flotte takter fra Ladies Tour of Norway, da hun sikrede Team Virtu Cycling endnu en top 10-placering med en 7. plads.

”Det var en rigtigt god og solid indsats af pigerne i dag. De leverede et godt stykke teamwork. Vi ændrede i planen midtvejs i løbet, hvilket viser, at de arbejder som et hold, og at de er gode til at kommunikere sammen under løbet,” siger sportsdirektør Carmen Small efter, at holdet skiftede taktik undervejs i løbet og spurte for Claudia Koster.

Vinderen af 2. etape blev Kirsten Wild, mens at Annemiek van Vleuten bevarede føringen i den samlede stilling.

På 3. etape af Boels Rentals Ladies Tour skal rytterne ud på en enkeltstart med start og mål i Roosendaal. En teknisk rute på 16,9 kilometer venter rytterne, og Carmen Small håber, at to af holdets store motorer kan køre et godt løb.

”Jeg tror på, at Linda kan køre en god enkeltstart – og også Pernille. Det er også hendes speciale, så hvis de kommer ud og giver det et skud, så ser vi, hvad det bringer,” siger Carmen Small.

Foto: Dan Eugen Photography