Den polske toprytter Katarzyna Pawlowska skifter til Team Virtu Cycling

 

Team Virtu Cycling får en stor forstærkning til 2018, da den polske toprytter Katarzyna Pawlowska skifter til det danske hold.

Katarzyna Pawlowska bliver i 2018 en af Team Virtu Cycling. Den 28-årige polske rytter kommer til det danske hold, og hun ser frem til at være med til at forme holdet for fremtiden.

”Man kan se masser af potentiale I holdet. Det er nyt, men det fungerer allerede godt, og jeg tror på, at det hurtigt kan blive endnu bedre. Det er sjældent, du kan blive en del af et nyt hold, og være med til at udvikle det og se, hvor godt det kan blive,” siger Katarzyna Pawlowska, der ofte blot bliver kaldt Kasia.

Den 28-årige rytter er forsvarende polsk mester på enkeltstarten, men hun er også meget hurtig i en spurt. Hun bliver derfor en af profilerne på Team Virtu Cycling, men hun ønsker selv at sætte holdets forrest.

”Jeg håber, vi kan køre godt sammen og skabe et stærkt hold, hvor vi kan vise os frem som en enhed – køre sammen og vinde sammen. Hvis vi har et mål som hold, så er det meget nemmere at vinde løb – og så tror jeg også, at vi kan gøre det godt i holdtidskørslen,” siger hun.

Hun har en fortid fra cykelbanen, hvor hun er flerdobbelt verdensmester i blandt andet Scratch og Point Løb. I 2017 har hun været plaget af skader i store dele af sæsonen, men kom flot tilbage i Tour Cycliste Feminin International de l’Ardéche, hvor hun vandt to etaper.

I 2018 har hun allerede et øje på forårsklassikerne, selvom aldrig har kørt efter dem som et mål før.

”Jeg har altid gerne ville gøre det godt i forårsklassikerne, men det har været svært, da jeg har været skadet i år, og sidste år var jeg med banelandsholdet. Så dem ser jeg frem til, fordi det bliver nogle nye løb for mig. Og så ser jeg selvfølgelig også frem til de polske mesterskaber,” siger Katarzyna Pawlowska.

Med Katarzyna Pawlowska på holdet tilføjer Team Virtu Cycling endnu en profil til truppen i 2018, og sportsdirektør Carmen Small forventer store ting af sin nye polske rytter.

”Kasia har haft problemer med skader, men hendes tidligere resultater og dem hun lavede over sommeren taler for sig selv. Når hun er godt kørende, så er hun blandt de bedste, og hun kan både være med, når spurter og på enkeltstarterne. Hun bliver rigtigt værdifuld for os i 2018,” siger Carmen Small og tilføjer.

”Hun har masser af erfaring og kan hjælpe de yngre ryttere med at findes deres højeste niveau. Jeg tror, det er vigtigt at have et homogent hold, hvor rytterne kan lære fra hinanden, og så vil vi se dem alle blive bedre både personligt og som en enhed. Kasia bliver en af kaptajnerne, og hun kommer til at vise, hvordan mand lever som en professionel rytter,” siger hun.

Katazyna Pawlowska skifter fra Boels-Dolmans til Team Virtu Cycling på en 1-årig kontrakt.