Doris Schweizer viste VIRTU-farverne i Fleche Wallone

Team VIRTU Cycling Women var med helt fremme, da startskuddet lød i dagens belgiske en-dagsklassiker, Fleche Wallone, over 118,5 kilometer. Men i sidste ende tog den olympiske mester og vinderen af Flandern Rundt, Anna van Der Breggen sin fjerde på hinanden følgende sejr.

Team VIRTU Cycling Women ønskede at sætte deres fingeraftryk på løbet og Omloop Het Nieuwsblad-vinder, Christina Siggaard banede vejen for sin holdkammerat ved at lancere det første angreb fra feltet. I et kontra-angreb, sneg Doris Schweizer væk og opbyggede et forspring på et minut, før en kvartet af ryttere sluttede sig til hende.

Feltet var dog aldrig langt bagude og med 40 kilometer igen, blev udbruddet hevet ind af en gruppe på 40 ryttere, og løbet kunne starte på ny. En ny frontgruppe blev dannet før første opstigning ad Mur de Huy, og de forreste trådte ind på stigningen for sidste gang med tre kilometer tilbage, var hullet kun på 20 sekunder. Med 500 meter til målstregen blev udbryderne fanget, og Anna van der Breggen (Boels) lancerede et voldsomt angreb og tog hendes fjerde sejr i løbet – på hendes fødselsdag.

Team VIRTU Cycling Women håbede på en anden finale:

“Vi ønskede en mere proaktiv tilgang til løbet, da vi ikke betragter os som konkurrenter i en sprinterdyst, når det går opad som i dag, så vi besluttede at angribe tidligt. Både Chris (Siggaard) en Doris (Schweizer) gjorde, hvad de kunne for at gennemføre planen, men udbruddet var for småt, og det jagtende felt for stærkt og det hele sluttede i en sprinterdyst, hvor Anna var i en liga for sig “, konkluderer DS, Carmen Small.