Fyrværkeri på sidste etape af Giro Rosa

I dag var det tid til sidste etape i årets udgave af Giro Rosa, og ligesom på gårdagens etape var der fyrværkeri i finalen. 120 kilometer skulle køres, og feltet forventedes at eksplodere på den sidste stigning, hvis top kun lå 7 kilometer før målstregen.

Etapen startede og sluttede i den italienske by Cividale del Friuli, og fra startskuddet var rytterne ivrige efter at bryde fri fra feltet. Selvom en stor gruppe af ryttere formåede at skabe et hul, tog klassementrytterne skæbnen I egne hænder ved at indhente udbryderne og distancere resten af feltet på stigningen før mål. Team VIRTU Cycling Women gjorde, hvad de kunne for at beskytte Katrine Aaleruds position i klassementet, men kampen blandt de øvrige klassementryttere skabte huller i fronten og på nedkørslen til målstregen, kørte Annemiek Van Vleuten væk for at tage etapen og den samlede sejr.

VIRTU Cycling Women DS, Carmen Small var glad for dagens indsats og det samlede resultat:

“Det har været en god uge med et par gode resultater og en fantastisk fuldhjertet holdindsats. Igen i dag synes jeg, at pigerne gjorde et vidunderligt arbejde omkring Katrine. De beskyttede hende og holdt hende ude af vinden. Desværre havde hun bare ikke benene til at følge de bedste på stigningen. Men alt taget i betragtning, kan de alle være glade og tilfredse med deres præstationer her i Giro Rosa. I de første par dage kørte vi for Barbara (Guarischi) og i anden del af ugen, levede de til fulde op til at beskytte Katrine. I mellemtiden har Sara vist storform og initiativ i udbrud, så alt i alt har det været en rigtig god uge “.