Guldhammer gør comeback i Frankrig

I november måned styrtede Team VIRTU Cycling´s Rasmus Guldhammer på en træningstur i skoven og brækkede en ryghvirvel, hvilket kostede ham måneder i uvished om fremtiden. Udover spekulationerne har den 29-årige vejlenser gennemgået en lang og sej genoptræning efter at have ligget helt stille, og nu er Guldhammer tilbage på cyklen for at gøre comeback i det franske løb, Rhöne Alpes Iséré Tour.

Og Guldhammers comeback glæder naturligvis sportsdirektør, Michael Skelde:

”Da Rasmus styrtede, var det vigtigt at give ham ro til at komme stille og roligt tilbage på landevejen, så han ikke følte, han skulle forcere vejen tilbage og risikere yderligere belastning. Det bliver spændende at se, hvor langt han er nået med genoptræningen, men vi har selvfølgelig ingen store sportslige forventninger. Først og fremmest håber vi på, at han kan komme nogenlunde smertefri gennem løbet her, og så må vi evaluere bagefter. I det franske etapeløb er etaperne relativt korte, og de bliver kørt på en måde, så der ikke er alt for megen stress i løbet. Hvis alt går vel, kan han måske være tilbage på niveau i løbet af efteråret”, lyder det fra Team VIRTU Cycling´s sportsdirektør, Michael Skelde og tilføjer:

”Rasmus er én af de mest erfarne på holdet, så han er en meget vigtig rytter at have med, når resten af truppen er meget unge, og de kan gøre god brug af hans perspektiver på landevejen:”

Og Guldhammer ser naturligvis frem til at vende tilbage til landevejen:

”Alene det at skulle køre løb igen er en sejr for mig efter at have gået i uvished et par måneder. Nu gælder det om at fuldføre en etape og et løb ad gangen for at finde ud af, hvad ryggen kan holde til, og derfor vil  jeg ikke på nuværende tidspunkt have højere personlige ambitioner. Jeg er glad for, at der ikke har været noget pres fra holdets side for at få mig for hurtigt tilbage på cyklen, og jeg glæder mig over at kunne tage rollen som vejkaptajn for holdkammeraterne og agere Skeldes forlængede arm på landevejen,” slutter Guldhammer, der altså får comeback på torsdag.