Guldhammer og Kamp med i finalen på Kiddesvej

Kongeetapen i PostNORD Danmark Rundt til Vejle leverede igen stort cykelløb, og Rasmus Guldhammer og Alexander Kamp var med til at skabe løbet, da de udnyttede godt team work til at tage chancen i finalen.

Team Virtu Cycling leverede en stor præstation på kongeetapen PostNORD Danmark Rundt, da holdet tog teten, og Rasmus Guldhammer og Alexander Kamp begge kørte sig i top 10 på den traditionsrige rundstrækning over Kiddesvej.

Den 183 kilometer lange etape startede i Otterup på Fyn, hvorefter feltet tog den gamle Lillebæltsbro til Jylland og kørte rundt i området før, at finalen på Kiddesvej i Vejle skulle stå.

Etapen blev igen præget af kraftigt regnvejr, og det gjorde, at Team Virtu Cycling valgte at sætte sig frem for at komme så godt som muligt ind i finalen.

”Vi ville komme godt ind på et stykke, hvor løbet kunne blive afgørende. Løbet kunne tabes, så det var egentlig mest et forsvar og ikke et angreb, så vi prøvede at kontrollere det ned til Vejle for at undgå uheld. Og det gjorde vi også, så det var som det skulle være. Og så synes jeg egentlig, vi sidder og har styr på tingene. For mig at se, så kunne dét ikke have været meget bedre,” siger sportsdirektør Michael Skelde.

Inde på omgangen i Vejle blev det kraftigt decimerede felt splittet ad første gang, at Kiddesvej skulle passeres. Team Virtu Cycling havde dog stadig flere ryttere i den forreste gruppe, og på den næste passage angreb Alexander Kamp.

Den unge rytter sad længe ude foran feltet, men blev hentet efter nogle kilometer. Afgørelsen kom på sidste passage af Kiddesvej, da Trek-Sagefredo satte tempo, hvilket Mads Pedersen udnyttede til at få et hul, der rakte til, at han kunne køre alene over stregen.

Rasmus Guldhammer kom i mål få sekunder senere, da han kæmpede sig ind på en 4. plads tæt fulgt af sin holdkammerat Alexander Kamp, der blev 8’er.

”Vi kørte et super flot cykelløb, og vi tog hånd om vores egen skæbne. Vi var her for at køre med om sejren. Nogle gange lykkedes det, andre gange gør det ikke, og at tabe til Mads P i dag er ingen skam. Han er super stærk og kommer til at vinde mange cykelløb. I dag kørte vi lige op med ham og Trek, og jeg synes, at vi er et af de stærkeste hold til start, og det kan vi godt være stolte af,” siger Michael Skelde.

Mads Pedersen overtog også førertrøjen i den samlede stilling, mens at Rasmus Guldhammer rykkede op på 4. pladsen, mens Alexander Kamp er nummer 9.

Lørdag venter en afgørende enkeltstart i Randers, hvor rytterne skal ud på en 17,5 kilometer kamp mod uret.