Guldhammer: Superfedt at være tilbage i feltet!

Siden Rasmus Guldhammer i oktober styrtede og brækkede en ryghvirvel, har han kæmpet for at komme tilbage på niveau via en lang og drøj genoptræning, der har sået tvivl om, hvorvidt han nogensinde skulle komme tilbage i feltet. I sidste uge var han tilbage i det franske etapeløb, Rhone Alpes Isere Tour, hvor holdet havde stor succes med etapesejr og en samlet andenplads. 
Sådan oplevede Rasmus at være tilbage i løbssammenhæng:
Hvordan var det at være tilbage i feltet?
“Det var super fedt at være tilbage i feltet. Det er altid en speciel følelse, når man kører det første løb.
Jeg skulle lige vænne mig til at side i feltet igen, så efter jeg havde rystet den værste nervøsitet ud af kroppen, kunne jeg nyde det! Det blev bestemt kun mere positivt, da Niklas Larsen vandt”.
Hvordan føltes det i ryggen på første etape?
“Ryggen brokkede sig lidt på grund af alle temposkiftene, og når man i feltet hurtigt skifter fra venstre til højre side, op og ned, hvilket man ikke kan træne på samme, måde som når man kører løb. Men det var som forventet”.
Hvordan var det at være tilbage hos holdkammeraterne i “krig”?
“Om det er træningslejr eller løb så er det altid fedt og sjovt at være sammen med gutterne. Jeg har haft en ekstra lyst og glæde over at skulle tilbage igen, så det er bare positivt at kunne deltage i tingene med holdet”.
Hvordan har ryggen reageret på etapeløbet efterfølgende?
“Ryggen har været del spændt op efter løbet. Selvom jeg har fået behandling, kan jeg godt mærke, at ryggen var presset. Så længe ryggen ikke bliver værre, er det positivt, og derfor må vi se, hvordan det kommer til at gå i den kommende periode”.
I hvor høj grad kunne du hjælpe til undervejs og hvordan?
“Jeg fik rollen som vejkaptajn i løbet. Jeg skulle styre tropperne og være Skeldes forlængede arm i løbet. Så mine dage gik for det meste med at køre ned og snakke med Skelde under etaperne og tage vand med op til drengene. Torkil (Veyhe) & Mikkel (Honoré) kørte som motorcykler for at forsvare trøjen, så jeg hjalp et par af dagene i finalen med at holde Niklas (Larsen) og (Jesper) Schultz fremme. Men kræfterne var desværre ikke til mere”.
Hvornår har du næste løb?
“I denne weekend skal jeg køre et UCI-løb i Sverige om lørdagen, og så er der et gadeløb søndag.
Jeg håber, jeg kan hjælpe drengene til nogle gode resultater, og for mig vil det være en super succes at kunne bidrage med noget til gutterne i løbene”.

 

Er du fortrøstningsfuld med henblik på formkurven og rygskaden?

 Jeg er fortrøstningsfuld, men jeg ved også at ryggen ikke er som før, og at jeg bliver nødt til at lytte endnu mere til kroppen, så jeg ikke ender med at volde skade og derfor ikke kan gøre sæsonen færdig. Derfor går holdet, min træner og jeg tingene uge for uge og dag for dag. Jeg har mistet en del kilo muskelmasse i de måneder, jeg lå i sengen. Så må vi se hvad ryggen siger, og hvor formen tager mig hen.