Hollandsk sejr i regnvåd Strade Bianche

Dagens 136 kilometer lange italienske nyklassiker, Strade Bianche blev præget af hårdt vejr i form af lave temperaturer og kraftig regn kombineret med mange grussektioner på de rullende bakker i Toscana. VIRTUs Sara Penton sørgede for at vise farverne frem, og i sidste ende truede tre ryttere med at sejle væk i horisonten for at rydde podiet. Men en hollandsk rytter ville det anderledes.

Team VIRTU Cycling Women´s svenske mester i linjeløb, Sara Penton deltog i dagens første udbrud, men flere angreb fra feltet reducerede langsomt hullet. Med 50 kilometer igen brød en dynamittrio bestående af verdensmester, Chantal Blaak, Ellen van Dijk (tidligere TTT og TT verdensmester) og Alena Amialiusik (tidligere TTT verdensmester) fra det gennemblødte felt og syntes længe at skulle dele podiepladserne mellem sig.

Men bagude var der stadig godt gang i tingene, og til sidst satte Anna van der Breggen af sted og kørte solo til den gamle og smukke italienske by Siena., hvor hun i ro og mag kunne modtage italiensk hyldest på de glatte brosten. Omkring et minut senere krydsede Katarzyna Niewiadoma målstregen på andenpladsen ligesom sidste år, og snart begyndte rytterne enkeltvis at dukke op på opløbsstrækningen – udmattede, gennemblødte og dækket af mudder.

Sportsdirektør, Carmen Small, fortæller efter løbet:

“Det var hektisk. Der var travlt i bilen bag feltet. I dette vejr og på dette underlag er der konstant punkteringer eller styrt, og vi var hårdt ramt. Heldigvis er ingen skadede på længere sigt, men både styrt og punkteringer på uheldige tidspunkter var med til at sætte os tilbage løbet igennem. Men sådan er det indimellem i cykling. Nogle ting er man ikke selv herre over, men pigerne kæmpede og gjorde, hvad de kunne for at være med helt fremme. Først med Sara (Penton) i udbruddet, og senere faldt Christina (Siggaard) for en punktering netop, som vi skulle ud på den lange afgørende grusvej over 9 kilometer, og så er løbet kørt.”