"Hvis vi bliver ved med at kæmpe som et hold, skal marginalerne nok falde ud til vores fordel"

"Hvis vi bliver ved med at kæmpe som et hold, skal marginalerne nok falde ud til vores fordel"

Weekendens to UCI-løb i det nordjyske bød som ventet på hård sidevind, hvor holdets evne til at samarbejde og tage initiativ blev en vigtig faktor.

Det lykkedes dog ikke Team Waoo at køre en podieplacering hjem, da holdet måtte tage sig til takke med en femteplads til Michael Carbel i GP Himmerland Rundt som bedste resultat.

Silas Clemmensen, der med et stærkt angreb på de sidste kilometer af søndagens Rent Liv-Løbet blev hentet kort før mål, ser dog tilbage på weekenden med oprejst pande:

”Jeg syntes vi viser gode takter, og er med til at præge løbet i sidevinden, hvor vi holder godt sammen. Vi tager initiativ til at gøre løbet hårdt og er med helt ind i finalen begge dage.

Desværre er vi også uheldige og bliver ramt af punkteringer og styrt på nogle kritiske tidspunkter, hvilket gør, at vi i finalerne er i undertal og kommer lidt på bagkant.”

Clemmensen udtrykker dog forhåbning på holdets vegne. Sin unge alder til trods understreger han vigtigheden i at holde fokus og turde tage de chancer, der opstår:

”Vi skal bare blive ved med at kæmpe som hold og tro på os selv og blive ved med at turde at tage chancer såvel tidligt i løbet som i finalerne. På den måde skal marginalerne nok falde ud til vores fordel, så det er os det kører sejren i hus.”

Clemmensen viste selv hvad det ville sige at turde tage chancen i søndagens finale. Her valgte han at angribe for sejren på de sidste kilometer i stedet for at satse på en spurt, der ikke er hans spidskompetence. Han gav således afkald på en sikker placering i toppen for i stedet at gå efter sejren.

Team Waoo kan nu vende blikket nordpå, hvor de i den kommende weekend stiller til start i de to Norske UCI-løb Sundvolden GP og Ringerike GP. Her er sidevinden skiftet ud med hårde stigninger. Her har holdet tidligere høstet mange succesresultater, bl.a. i 2017 hvor Rasmus Guldhammer vandt begge løb.