I regn, vind og sne

At være cykelrytter på den nordlige halvkugle om vinteren er ikke altid let. Danmarks flade veje er våde, vinden blæser ubarmhjertigt, og temperaturen kan være på frysepunktet – men på vejene kan du stadig se Louise Norman Hansen lave sine vinterintervaller.

Når regnen slår mod ruderne, og temperaturen er tættere på 0 end til sommerens behagelige 20 grader, kan rullerne være fristende for enhver cykelrytter. Men for Team Virtu Cyclings Louise Norman Hansen er rullerne ikke en mulighed. De danske veje kalder på den unge rytter, da hun ikke er fan af at sidde indendørs.

“Ja, jeg er meget for det. Jeg synes bare, at tiden går langsomt, og jeg vil helst være ude på vejen. Jeg kan godt lide at være udenfor og få frisk luft, “siger Louise Norman Hansen og hun er ikke bleg for at give nogle tips til vintertræningen på vejen.

“Du tager alt dit vintertøj, tager det på og så kører du bare,” griner hun. “Nej, det handler virkelig om, hvordan du mentalt forbereder dig på det. Hvis du allerede tænker på at komme hjem, før du kører ud, så vil du ikke nå så langt, som du skal. Jeg ved, hvordan min træningsplan er, så dagen før jeg planlægger en rute, og så er det bare at komme afsted,” siger hun.

Hendes træningsture i løbet af ugen plejer hun normalt at køre alene. Det er 2-3 timers ture med nogle længere intervaller for langsomt at opbygge formen. I weekenderne kører hun med den lokale klub, for både at få lidt længere ture, men også for at få en lille sludder.

“Det er mange timer, hvis du bare kører selv, så det er rart at være lidt social oveni. Vi er faktisk ret mange, så vi er nødt til at deles op i to grupper, så bilerne kan overhale os. Medmindre det regner, så er der ikke altid så mange. Jeg kører dog altid med,” griner hun.

Selvom regnen og vinden gør det koldt at være cykelrytter i Danmark om vinteren, elsker Louise Norman Hansen at træne. Hun følger hendes træningsprogram ned til det sidste interval, og på sight håber hun at det kan blive til hendes fordel.

“Jeg tror, at jeg er en lille smule perfektionist. Jeg er ikke tilfreds med mig selv, medmindre jeg har gjort det rigtigt. At være ude i den slags vejr, tror jeg, ​​giver en form for styrke, fordi du bliver vant til det. At være ude i 10 m/s og modvind i halvdelen af ​​dagen gør dig lidt ’hard core’ “siger hun.