Jesper Schultz fortæller om op- og nedture i 2018

Team Waoo’s Jesper Schultz har haft en succesrig sæson for holdet som loyal og pligtopfyldende hjælperytter, og han har i den rolle været med til at skabe fundamentet til flere af holdets sejre. Herudover vandt den 22-årige vejlenser ungdomstrøjen i det prestigefyldte Tour of Norway. Vi har interviewet ham til hjemmesiden om året, der er gået, og sæsonen der venter rundt om hjørnet.

Hvordan er sæsonen gået for dig? 

“Årets nedtur var nok, da jeg fik chancen i 1.1 UCI løbet Horsens rundt og blev kørt ned bagfra af en motorcykel, som efterfølgende holdt mig ude lidt tid, da jeg var medtaget. Der var jeg en anelse bitter. Årets optur, var for mig personligt, da Kamp (Alexander) vandt kongeetapen af Tour of Norway, og jeg efterfølgende blev hyldet på podiet og fik  løbets ungdomstrøje”. 

Hvordan synes du, at sæsonen er gået for holdet?

“Sæsonen er gået som forventet med det hold, vi har haft. Jeg synes, vi leverede alle sammen. Selvfølgelig kan nogle ting altid gøres bedre, men jeg synes, vi fik det bedste ud af det”.

Hvad har været den største oplevelse? 

“Min største oplevelse i år var at få lov til at køre alle de store HC. løb + andre store løb, der har givet mig usynligt hår på brystet (det skal nok komme). Oplevelserne og erfaringerne kan jeg helt sikkert tage med til næste sæson”. 

Hvad nyder du at lave i off-season, som er svært at gøre i sæsonen?

“Jeg nyder at fylde hovedet med alt andet end cykling – for eksempel at hygge med vennerne, se film til langt ud på natten eller tage en tur i byen. Jeg elsker også at rejse. I efteråret var destinationen Manchester, hvor vi så kongeklubben Manchester United spille mod ét eller andet hold fra Italien, som har Ronaldo på holdet. Det er også rart at kunne synde lidt kostmæssigt, så jeg nyder lidt fastfood og chips”. 

Hvordan bygger du formen op til den kommende sæson? 

“Jeg starter stille og roligt ud igen, som dog også kan være hårdt, når man ikke har været aktiv i ét stykke tid. De første måneder er det vigtigst bare at komme ud og køre på cyklen. Sæsonen er lang. Det mærkede jeg i år, så jeg har ingen stress over at skulle holde formen kørende. Det er vigtigt at restituere på alle måder”. 

Hvordan skal du holde jul og nytår? 

“Jeg skal holde en stille og rolig, hyggelig jul med familien. Nytår skal fejres med venner, hvor vi skal have noget lækkert og spise og nok en øl eller to. Herefter glæder jeg mig til at komme rigtig i gang med træningen og den nye sæson”.