Kamp kæmpede bravt på Danmark Rundt-enkeltstarten

Alexander Kamp gav sig fuldt ud på enkeltstarten i PostNord Danmark Rundt og er stadig i top-10  i klassementet.

De seneste år er halvetapen i PostNord Danmark Rundt blevet fjernet til fordel for en lang enkeltstart, og denne skulle afvikles i dag på en 19,1 kilometer lang rute i Nykøbing Falster.

Niklas Larsen var den først startende rytter fra Team Waoo, og han markerede sig på dette tidspunkt også i toppen, mens han hentede flere af de ryttere, der startede før ham. Larsen kom i mål i det, der var en fjerdebedste tid, da han tilbagelagde distancen på 23 minutter og 15 sekunder.

Som favoritterne kom i mål, blev Niklas Larsen imidlertid skubbet længere ned på resultatlisten, og han røg ned som nummer 29. Torkil Veyhe markerede sig også og endte to placeringer under Niklas Larsen.

I klassementet skulle Alexander Kamp forsøge at forsvare sin andenplads, men ganske som ventet lykkedes det ikke for ham at holde podiepladsen. Kamp kæmpede bravt og blev bedste Waoo-rytter som nummer 27 i tiden 23 minutter og 14 sekunder.

Alexander Kamp er nu nummer ti i klassementet inden sidste etape i morgen. Han har ni sekunder op til Christoffer Lisson på niendepladsen 1 minut og 20 sekunder op til førertrøjeindehaver Wout Van Aert.

Bjarne Riis siger:

”Jeg er tilfreds med indsatsen undervejs på etapen, og jeg synes, Alexander gør det godt. Resultatet viser, at er man motiveret for det, kan man mere, end man tror, og det kan helt sikkert bruges fremadrettet. Nu venter kun etapen til Frederiksberg, hvor vi fortsat vil gøre, hvad vi kan for at sætte præg på løbet.”

Alexander Kamp siger:

“Jeg kørte min bedste enkeltstart i et Danmark Rundt nogensinde, og jeg kunne simpelthen ikke give den mere derude. På den baggrund er jeg tilfreds med min egen indsats. Jeg var faktisk lidt overrasket over, at jeg kunne holde niveauet derude, og hvem ved, om ikke jeg skal forsøge at give enkeltstarter en chance fremover.”

I morgen venter den 199 kilometer lange afsluttende etape fra Fakse til Frederiksberg.