Kasia Pawlowska tager endnu en top fem til Team VIRTU Cycling

Efter en hård afslutning lykkedes det for Team VIRTU Cycling’s polske rytter Kasia Pawlowska at spurte sig til en 5. plads i Cadel Evans Great Ocean Road Race lørdag.

Team VIRTU Cycling spurtede igen med om sejren, da Kasia Pawlowska var med helt fremme i afslutningen af Cadel Evans Great Ocean Road Race tidlig lørdag europæisk tid. Chloe Hosking tog sejren, mens den polske rytter lykkedes at komme ind på en 5. plads på trods af, at et styrt næsten rev hende ned i finalen.

Cadel Evans Great Ocean Road Race startede dog relativt roligt ud. Et udbrud kom af sted på den første flade del af det 113 kilometer lange løb. Feltet holdt dem i en kontrolleret afstand, og ind på den sidste kuperede halvdel af løbet blev de trukket ind igen.

”Løbet var ret langsomt til at starte med, og udbruddet holdt længe, men da Michelton-Scott ville køre, så startede løbet reelt set. Vores store motivation var at få Kasia og Linda i frontgruppen efter den store stigning, og så ville vi køre spurten for Kasia,” siger sportsdirektør på Team VIRTU Cycling Carmen Small.

Det lykkedes også for det danske hold, da Kasia Pawlowska sad med helt fremme, da løbet skulle afgøres, men hendes spurt blev hindret af, at der var et styrt få hundrede meter før mål, der gjorde, at hun måtte nøjes med 5. pladsen.

”Vi kan åbenbart rigtig godt lide at blive 5’er. Det var en god spurt, hun var lige bag styrtet, da det skete, og det tog hende lidt ud af spurten. Det var uheldigt, fordi hun kommer bagfra med ret meget fart,” siger Carmen Small, der dog var meget glad for at se, at holdet igen fungerede rigtigt godt sammen.

”Vi er, hvor vi skal være, og det er et rigtigt godt udgangspunkt. Pigerne holder sig sammen, de kommunikerer og alle bidrager. Det er første skridt, og så tror jeg på, at sejrene kommer. Alle kørte super godt i dag, og jeg er meget tilfreds med måden, de gjorde det på,” siger Carmen Small.

Cadel Evans Great Ocean Road Race blev vundet af Chloe Hosking foran Gracie Elvin og Georgia Bronzini. Næste løb or Team VIRTU Cycling er Women’s Herald Sun Tour, der starter tirsdag.