Kom tæt på – Christina Siggaard

23-årige Christina Siggaard vandt lørdagens brostensklassiker Omloop het Nieuwsblad og tog karrierens største resultat, siden hun som junior vandt VM-bronze på landevejene omkring Rudersdal. Mellem de to store meritter har der få store personlige resultater, men da hun efter en årrække som trofast hjælperytter fik chancen for at køre sin egen chance hos VIRTU Cycling, kvitterede hun for tilliden med en fantastisk sejr blandt verdenseliten.

I de sidste par uger har hun ligget i træningslejr med resten af kvinderne på det danske World Tour-mandskab, og det er der kommet følgende interview ud af:

Hvad er dine indtryk fra træningslejren?

”Jeg har et super godt indtryk af pigerne! Vi kom virkelig godt ud af det med hinanden og lynhurtigt havde vi følelsen af fællesskab, og at tingene kan gå op i en højere enhed med dén gruppe af piger. Det var virkelig vigtigt at kunne falde godt i spænd sammen med en enhed, hvor der trænes godt og hårdt på landevejen og samtidigt slappes af og grines, når der skal restitueres og socialiseres.

Herudover er det vigtigt for os at have Bjarne omkring holdet som en frontfigur udadtil i forhold til den almindelige dansker, som måske førhen ville forveksle damecykling med en mindre seriøs side af sporten end herrernes. Derudover er det stort, nok især som dansk cykelrytter, at have en mand som ham i ryggen, der altid vil være et stort cykelidol for de fleste Èn der har været på toppen og ved, hvad han snakker om. Det er klart motiverende for mig”. 

 Hvad ser du mest frem til i denne sæson?

”Jeg står til at skulle åbne sæsonen i Belgien med klassikerne, hvilket er min yndlingstid på året. Jeg håber, at vi sammen kan skabe en unik ånd på teamet. Derudover håber jeg personligt at kunne løfte mit potentiale og fortsat udvikle mig som rytter. Jeg er god til at komme med i en gruppe og har som regel en god afslutning i mindre grupper. Desuden ser jeg frem til de stunder, der gør det hele værd. Processen dertil er en side af sagen, man som cykelrytter næsten er nødt til at holde af, hvilket jeg heldigvis gør! Men at høste frugterne af det vi har arbejdet på hele vinteren, er det, der gør det ekstra sjovt. 

Hvordan forbereder du dig til et løb?

Sådan her ser det oftest ud:: 3-2,5 timer før start spiser jeg et måltid, og ofte passer det med morgenmad. Vi er derefter ved starten omkring 1-1,5t ime, før starten går. Vi skal så have klædt om, sat numre på trøjen, besøgt toilettet, skrevet ind, fyldt lommerne, besøgt toilettet, snakket det sidste i gennem med vores sportsdirektør om taktikken (der ellers er klaret grundlæggende dagen før), fundet startstregen og vupti så er vi af sted! 

Hvilke interesser har du udover cyklingen?

”Jeg læser Ernæring og Sundhed, hvilket er et emne, der ligger mig nært. Jeg elsker mad, at lave mad og generelt at eksperimentere i køkkenet. Derudover er det en vigtig del at have styr på, hvis du vil til tops i elitesport! Udover min lidenskab for mad bruger jeg tid på kaffe, mine venner og familie samt spontane skoindkøb i ny og næ. Min familie betyder meget for mig. Mændene i mit liv, min far og lillebror, deler også min passion for cykling, og min mor er den trofaste støtte, der altid står klar til at hjælpe mig.”

Christina Siggaardds næste løb er lørdagens italienske nyklassiker, Strade Bianche.