Kom tæt på – Louise Norman Hansen

Hvis navnet Norman Hansen klinger bekendt, har du formentligt fulgt VIRTU Cycling Women i det seneste års tid eller set OL i 2012. Louises bror, Lasse Norman Hansen, vandt nemlig guld i London for sin præstation i banedisciplinen, Omnium, dette år. 23-årige Louise Norman Hansen kunne være på vej til at blive enkeltstartsspecialist, og hun vandt bronze ved de nationale mesterskaber i disciplinen allerede som 22-årig. Vi har fået en snak med hende om denne sæson og hendes ambitioner.

Hvad er dit første indtryk af VIRTU Cycling Women 2018?

 Mit indtryk af pigerne på lejren er virkelig positivt. Jeg var med i Australien i januar, hvor jeg allerede der mærkede, at vi matchede godt og havde et godt sammenhold. Det blev i den grad bekræftet med resten af pigerne under lejren. Det virker som om, at alle har fundet sin plads på holdet, alle snakker med alle og kommer godt overens med hinanden på trods af forskelligheder og forskellige nationaliteter. Der er mange erfarne piger på holdet, som jeg kan lære rigtig meget af. Jeg glæder mig helt vildt til at køre cykelløb med pigerne og se, hvad vi kan opnå sammen”.

 Hvad var den bedste del af lejren?

 “Den bedste del af lejren, var at møde alle pigerne og staff. Generelt har det været en rigtig god og lærerig camp med god træning, gode foredrag og ikke mindst godt selskab”.

 Hvad syntes du om træningen?

 “Jeg synes, at det har været god og sjov træning. Et par hårde dage, men det er meningen med en træningslejr. Jeg tror, det er godt at blive presset lidt i en gruppe for at finde ud af, hvordan gruppen fungerer sammen. At have Bjarne med på sidelinjen, har i den grad også været lærerigt. Nu er vi alle klar til at tage hul på en god sæson. Bjarne spiller en stor rolle for holdet. Man kan mærke, at han virkelig brænder for at lære fra sig og gøre os til bedre cykelryttere. Han tror på os. Det er motiverende”.

 Hvad er dine mål for sæsonen?

 “Mit overordnede mål for sæsonen er at løfte mit niveau og blive en mere komplet cykelrytter. Jeg skal forbedre min enkeltstart, forbedre mine linjeløb og ikke mindst drage en masse erfaringer. Jeg mener selv, at jeg på dette team har alle muligheder for at nå mine mål”.

 Hvilken slags rytter er du?

 “Min force som cykelrytter ligger i kampen mod uret. Under campen pointerede Bjarne, at jeg har en god sprinterteknik, men jeg ser ikke mig selv som en sprinter. Derudover vil jeg gøre alt for at hjælpe holdet, så en god hjælperytter vil jeg også beskrive mig selv som”.

 Hvad ser du frem til mest denne sæson?        

 “At få en masse fede oplevelser med teamet, bring it! “ 

 Hvordan forbereder du dig på løbet inden for få timer før starten?

 “Jeg har ingen faste ritualer og er ikke overtroisk. En stor skål havregrød, kaffe og musik i ørene er dog som regel en del af forberedelserne”.

 Hvem tror du vil dominere de kommende løb?

Det vil vi selvfølgelig. Men der er mange gode hold, men jeg har en god fornemmelse af, at vi kan blande os i toppen. Vi har mange dygtige, stærke og rutinerede piger på teamet”.

 Hvad er dine interesser / hobbyer / lidenskaber ud over sporten?

 “Der er ingen tvivl om, at cyklingen fylder rigtig meget i mit liv. Dog er der plads til andre ting. Jeg elsker at være ude i naturen. Jeg er også ret tosset med dyr – specielt hunde, katte og heste. Derudover bruger jeg meget tid på min familie, som har en stor plads i mit hjerte. Jeg har en utroligt støttende familie, som jeg sætter enormt stor pris på”.

 Hvordan ville du bruge tid, hvis du ikke var en professionel rytter?

 “Det er et svært spørgsmål. Jeg har svært ved at forestille mig en dagligdag uden min cykel, men jeg tror, jeg ville studere et eller andet spændende på universitetet”.