Kom tæt på – Trine Schmidt

Team VIRTU Cycling Women’s 29-årige Trine Schmidt holdt 5 års pause fra professionel cykling, genfandt glæden ved træningen og kom stærkt tilbage. På banen vandt hun to guldmedaljer ved EM i 2017, og i aften kører hun parløb ved verdensmesterskaberne i Holland med sin makker, Amalie Dideriksen. Vi tog en samtale med hende om forventninger og tanker om 2018-sæsonen.

Hvad er dit første indtryk af VIRTU Cycling Women i år?

”Fra første dag var der god stemning imellem pigerne, hvilket er super vigtigt. Vi er en gruppe der lader til at spille godt sammen – og det er noget jeg håber og tror på, at vi kan tage med os ind i løbene. Vi er nogle meget forskellige løbstyper, hvor nogen er erfarne og andre er mindre erfarne – og altså potentiale til at forbedre noget som i mine øjne allerede er startet godt”.

Hvad syntes du om træningen på træningslejren?

”Man kunne tydeligt mærke, at træningen var nøje planlagt hjemmefra. Der var styr på ruter og dagsprogram, hvilket er fedt. Der er ikke noget værre end at træne i en gruppe hvis der ikke er en plan for dagen. Derudover var området fantastisk, hvilket er noget enhver cykelrytter sætter pris på. I mine øjne er de smukke omgivelser og oplevelser en meget vigtig del af cykelsporten og noget, man altid skal sætte pris på. Det er jo ren Guf for sjælen”.

Hvilken rolle spiller Bjarne for dig på holdet?

”Bjarne er en person som alle kender, og derfor er det jo specielt pludselig at køre under hans ørnevinger. Jeg må indrømme, at jeg er meget positivt overrasket over hans engagement og begejstring i forhold til Virtu Women – det var tydeligt, han brændte for at komme med input til rytterne og han engagerede sig i høj grad. Det er virkelig inspirerende at have ham med i kulisseen. Når det er sagt, så er det jo primært min DS, Carmen Small, som jeg har den daglige kontakt til. Bjarne skaber helt klart et fokus, som ikke havde været der uden ham. Det er godt for sporten, at han har taget kvinderne med i ringen”.

Hvad er dine mål for sæsonen?

”Mine bedste muligheder for personlig succes er afgjort på banen – så jeg håber på et godt resultat ved det kommende VM i Holland og senere ved EM. På landevejen håber jeg på at kunne gøre en forskel i de mindre etapeløb, men overordnet drejer det sig om at støtte og hjælpe mine holdkammerater til at opnå succes for holdet. Efter fem års pause er jeg helt på det rene med, at jeg stadig er lidt bagefter på point. Mit håb er derfor, at jeg i den kommende sæson kan lægge yderligt på mit niveau. Man skal huske på, at sidste sæson var min første sæson på højt niveau siden 2011 – og jeg er faktisk ret godt tilfreds med allerede at være med på det her plan – det havde jeg ikke troet muligt, hvis du hade spurgt mig for et år siden”.

Hvilken slags rytter er du?

“Jeg er en dieselmotor, der skal have lidt tid til at komme i gang. Til gengæld kører Jeg stærkt og holder længe, når jeg er kommet godt i gang. Jeg bilder mig ind, at jeg er god til enkeltstart, men for at forsvare den påstand, skal jeg snart ud og vise det på landevejen igen. Sidste års DM var en skuffelse for mig, men jeg håber at finde tempo benene frem igen i 2018”.

Hvad ser du frem til mest denne sæson?

”At forhåbentlig indfri nogle af mine egne og holdets ambitioner for 2018. Personlig er jeg spændt på, om jeg viser mig værdig som en del af Virtus hold til VM i TTT. Den disciplin glæder jeg mig til at udfordre. Rent banemæssigt starter OL kvalifikationen frem mod Tokyo 2020, som i sig selv er meget vigtig og spændende for de danske ambitioner”.

Hvordan forbereder du dig på løbet inden for få timer før starten?

”Jeg sørger for at være udhvilet og spiser en stor omgang havregrød 3-4 timer før start. Med alderen er jeg blevet mindre nervøs, så primært forsøger jeg at slappe af og læse nogle gode bøger for at få tankerne væk. Med en time til start gør jeg mig klar, deltager i taktikmøde og får fokus på løbet, så jeg kan udføre min givne opgave bedst muligt”.

Hvem tror du vil dominere de kommende løb?

”Der er helt klart nogle store hold med nogle store favoritter. Boels Dolmans, Michelton-Scott, Sunweb, Wiggle og Waowdeals er alle hold med mange store stjerner. Til gengæld er der også mange hold, som jeg tror kan udfordre disse – heriblandt os selv, Cylance og Cervelo Bigla”.

Hvad er dine interesser ud over sporten?

”Jeg elsker at bage. Elsker god mad og elsker god Rødvinshygge. Desværre sætter mit valg af sport en dæmper på den del af livsnyderiet…. Ellers holder jeg af at rejse og opleve nye ting. Elsker at være sammen med min kæreste men jeg elsker også at være i mit eget behagelige selskab. Kort sagt – jeg elsker at leve”.

Har du familie?

”I 2013 mødte jeg min kæreste som arrangerede cykelrejser. Han lokkede mig med som guide i 2014, og jeg mærkede stærkt glæde ved cyklingen igen. Han viste mig, at cykelsporten også er meget mere end konkurrence. Heldigvis for det”.

Hvordan ville du bruge tiden, hvis du ikke var en professionel rytter?

”Jeg har SÅ mange gode ideer. Jeg er jo uddannet fysioterapeut, så chancen for at jeg ville arbejde med det er relativ stor. Når det så er sagt, så drømmer jeg om en funktion inden for sporten, som ikke nødvendigvis behøver at omhandle eliten. Jeg er blevet bevidst om at være fremme i skoene i forhold til min fremtid, hvor jeg håber, at min cykelkarriere kan åbne nogle døre for mig. Jeg er fan af at arbejde, hjælpe og inspirere frem mod et mål og kan godt lide mennesker, og det miljø jeg færdes i. Derudover drømmer jeg også om at starte en cykelcafe, hvis jeg ellers havde startkapitalen til det”.

Finalen i parløb køres i aften omkring klokken 19:00.

Følg Trine på Instagram: @cyclist_trineschmidt

Og på Twitter @schmidt_trine