Linda Villumsen 11’er på hård etape i Women’s Herald Sun Tour

Et udbrud løb med sejren på 1. etape af Women’s Herald Sun Tour, hvor Team VIRTU Cyclings Linda Villumsen blev 11’er i forfølgergruppen.

Det australske løb Women’s Herald Sun Tour lagde ud med en 123,5 kilometer etape med både start of mål i Healesville. Undervejs skulle rytterne over to stigninger, hvor det særligt var den sidste, der var afgørende for løbet.

Fra starten af forsøgte Team VIRTU Cycling at slide sig fri fra feltet for at få et forspring ind på de to stigninger, men vinden og høj fart i feltet gjorde, at ingen fik lov at få hullet.

”Jeg ville gerne have dem til at være aggressive fra starten af og ramme udbruddet, men vinden var slet ikke rigtig, og intet fik lov at komme af sted. Vi ventede til efter den første stigning, hvor vi havde tre i frontgruppen med Louise, Kasia og Linda. Den anden stigning var ret lang for os, men det hele blev samlet igen bortset fra to ryttere,” siger sportsdirektør på Team VIRTU Cycling, Carmen Small.

Det var nemlig lykkedes Brodie Chapman at få et stort hul til favoritgruppen, og det var kun verdensmesteren i enkeltstat Annemiek van Vleuten, der var i stand til at komme nærmere den australske rytter. Team VIRTU Cycling sad med i forfølgergruppen, der kom i mål et minut efter de to forreste.

”De gjorde, hvad de kunne til slut, men benene var ikke til det i spurten. Det var ikke en let dag, og hvis pigerne ikke har benene, så har de dem ikke. Det kan man ikke være sur over, de gav, hvad de kunne i dag,” siger hun.

Linda Villumsen blev Team VIRTU Cyclings bedste rytter på en 11. plads, mens Kasia Pawlowska blev nummer 20.

På 2. etape af Women’s Herald Sun Tour skal rytterne ud på en ultrakort etape, da de blot skal køre 1,5 kilometer enkeltstart, hvilket alligevel bliver en anderledes oplevelse, da mange hold ikke har det normale setup med.

”Det er lidt ukendt i morgen. Mange hold er i samme båd, da vi ikke har medbragt trainere til at varme op på og ITT-cykler, så vi får at se. Pigerne vil hvert fald give den alt, hvad de har, og så ser vi, hvad der sker,” siger Carmen Small.