Linda Villumsen bedste Team VIRTU Cycling-rytter i hård afslutning

40 grader var blevet til hård vind og kraftig regn på 2. etape af Santos Women’s Tour Down Under, hvor Linda Villumsen og Kasia Pawlowska forsøgte at gøre sig gældende i finalen.

Rytterne i Santos Women’s Tour Down Under skulle fredag ud på 102 kilometer, hvor en vinder skulle findes på den korte afgørende stigning Mengler’s Hill. Hjemmebanefavoritten Katrin Garfoot tog sejren, mens at Team VIRTU Cyclings Linda Villumsen kom i mål på en 14. plads ret efter, få sekunder før sin holdkammerat Kasia Pawlowska.

Der var dog mere end 102 hårde kilometer at kæmpe mod i dag for Team VIRTU Cycling og resten af feltet. Den ellers varme australske sommer var nemlig slået over i en helt anden bane.

”Vinden var meget brutal i dag, og der var virkelig meget regn. Det var ret hårdt, men det er forholdene, sommetider har du 40 grader, og andre gange står det ned og er lidt køligere,” fortæller sportsdirektør på Team VIRTU Cycling, Carmen Small.

Team VIRTU Cycling havde dog stadig ambitioner om at lave et godt resultat på etapen. Med Linda Villumsens 14. plads var holdet også med i finalen, men Carmen Small havde håbet på mere.

”Vi forsøgte at sætte Linda og Kasia op til finalen, men det var ikke lige det resultat, vi gik efter. Sommetider har man bare ikke de bedste ben, og så er det sådan, det er. Men på den positive side, så gør holdet stadig fremskridt, når de kører sammen. Det er også træning for os at komme her for at få nogle gode kilometer i benene i noget godt vejr. Vi bevæger os stadig i en positiv retning, og vi kan bygge videre på i dag,” siger Carmen Small.

Linda Villumsen er også bedste Team VIRTU Cycling-rytter i den samlede stilling på en 14. plads, mens at Katrin Garfoot med sin sejr overtog føringen i klassementet. På 3. etape skal rytterne ud på løbets længste etape på 122,4 kilometer. En stigning i finalen kan blive afgørende, men allerede efter 60 kilometer kan løbet eksplodere.

”Den afsluttende stigning er kort og stejl, men på stigningen i midten af etapen ved vi ikke, hvad der vil ske. Den ligger langt fra finalen, men den kan helt sikkert spille en rolle i at slå løbet i stykker, men det kommer an på, hvordan løbet bliver kørt,” siger Carmen Small.

3. etape starter på racerbanen The Bend Motorsport Park og slutter i Hahndorf.