Linda Villumsen og Trine Schmidt med helt fremme på sidste etape af Women’s Herald Sun Tour

På den afsluttende enkeltstart leverede både Linda Villumsen og Trine Schmidt gode præstationer, hvilket bragte Linda Villumsen ind i top 10 i den samlede stilling i Women’s Herald Sun Tour.

I Women’s Herald Sun Tour skulle Team VIRTU Cycling ud på en afsluttende 1,6 kilometer enkeltstart på 2. og sidste etape af det sydaustralske løb. Både Linda Villumsen og Trine Schmidt var helt med i toppen, da de blev 11 og 12 under 6 sekunder efter vinderen – verdensmesteren i enkeltstart Annemiek van Vleuten.

Bronzevinderen ved DM i enkeltstart Louise Norman Hansen havde også fundet de gode ben frem, da hun placerede sig på en 23. plads med blot to sekunder op til sine holdkammerater. Alle Team VIRTU Cycling rytterne placerede sig i den øverste halvdel, og sportsdirektør Carmen Small var glad for at se den indstilling, som rytterne lagde for dagen.

”Det var rigtigt godt, jeg havde sagt, de skulle give den gas, så det var målet at se, hvad det kunne bringe med sig. Vi er ved slutningen af vores tur, og motivationen er måske ikke så høj mere, men de samlede sig op, og jeg synes, at de klarede sig godt i dag,” siger Carmen Small.

Med sin 11. plads rykkede Linda Villumsen op i klassementet og kom ind i top 10, hvilket gav UCI-point på kontoen til Team VIRTU Cycling. Women’s Herald Sun Tour var samtidigt holdets sidste løb i Australien, og Carmen Small er tilfreds med, hvordan sæsonens første løb er forløbet.

”Det har været rigtigt godt, vi har fået en masse god træning i benene, og moralen på holdet er steget, og vi er blevet en god sammenhængende gruppe. Lagt sammen med vores resultater, så har det været en god måned,” siger Carmen Small.

Der venter nu Team VIRTU Cycling en mindre løbspause, før at den europæiske sæson begynder i 24. februar i Omloop Hei Nieuwsblad.