Louise Norman Hansens op- og nedture i 2018

Team VIRTU Cycling Women råder fortsat over en række yngre ryttere, der er i udviklingsproces. 23-årige fynbo, Louise Norman Hansen, er én af dem, og hun ser her tilbage på sæsonen, der er gået.

Hvad har været sæsonens sportslige højdepunkt?

“Jeg vil fremhæve VM i holdløb som det sportslige højdepunkt. Det var mit første VM, og at have den oplevelse sammen med mine holdkammerater er kæmpe stort. Vi kæmpede som et team. Godt nok havde vi håbet på et bedre resultat, men for mig betyder det mere, at alle ydede deres allerbedste og ofrede alle deres kræfter for teamet.”

Nåede du at indfri dine egne sportslige forventninger?

“Ikke helt. Jeg har kørt rigtig mange cykelløb og er blevet en masse gode erfaringer rigere, men jeg synes, at jeg har manglet resultater. Specielt på enkeltstarterne som jeg har fokuseret meget på. Jeg kan bare konstatere, at det tager tid og hårdt arbejde at kunne sidde med i toppen af verdenseliten i kvindecykling”.

Hvad har været den største oplevelse?

“Der har været så mange oplevelser, og jeg bliver så glad, når jeg tænker tilbage på dem alle. Jeg har virkelig nydt at få lov at prøve kræfter med nogle af de helt store cykelløb på kalenderen, såsom Omloop Het Nieuwsblad, Amstel Gold Race og Liége-Bastogne-Liege. Stemningen og alle tilskuerne til disse løb er helt fantastisk”.

Hvad har været den største skuffelse?

“DM i enkeltstart, helt klart. Med en bronze i 2017 og et fokus gennem hele foråret på lige netop denne dag, var det en kæmpe skuffelse ikke overhovedet at være i nærheden af podiet i år. Det var et knæk i selvtilliden, men det er bare op på hesten igen”.  

Hvad laver du i din off-season?

“Jeg prøver egentlig at lave så lidt som muligt og få set familie og venner, som det ikke altid er så nemt at sætte tid af til i sæsonen. Jeg elsker at sove, så det sætter jeg selvfølgelig også rigeligt tid af til. Mine batterier skal lades helt op, så jeg kan starte forberedelserne til 2019 sæsonen med fuldt smadder”.

 Hvor meget og hvordan træner du dig frem til næste sæson fra nu?

“Efter VM har jeg holdt 2 ugers helt pause fra træningen. Jeg starter styrketræning op som det første efter min pause, som er en del af træningen helt frem til foråret. Cykeltræningen er minimal i oktober, men trappes gradvist op med intervaller og timeantal i de efterfølgende måneder. Og mon ikke, der sniger sig en træningslejr eller to i varme omgivelser ind i løbet af den mørke og kolde vinter i Danmark”.