Masser af offensiv kørsel for Team VIRTU Cycling i Liege-Bastogne-Liege

Team VIRTU Cycling forsøgte at få det meste ud af sine muligheder ved at være i offensive i store dele af Liege-Bastogne-Liege.

Allerede fra kilometer 1 af Liege-Bastogne-Liege lavede Team VIRTU Cycling et aftryk på løbet. Louise Norman Hansen kom som skudt ud af en kanon og åbnede et hul til feltet, før hun fik følgeskab af flere ryttere.

Forspringet blev dog aldrig større end et minut og halvvejs inde i løbet trak feltet udbruddet tilbage igen, hvorefter det var Louise Norman Hansens holdkammerat Claudia Koster, der gav det et skud. I fronten af feltet sad Boels-Dolmans og de satte et højt tempo, som også bragte hende tilbage før den legendariske stigning La Redoute.

Stigningen splittede feltet i flere grupper og flere angreb blev sat ind fra frontgruppen. I finalen var det Anna van der Breggen, der angreb, og hun endte med at tage sin 2. af 2 mulige sejre i Liege-Bastogne-Liege.

“Det var godt kørt af pigerne, og jeg er tilfreds med måden, de greb løbet an på. Vi var nødt til at forsøge noget tidligt, da vi ikke kunne være med i finalen. De var aggressive, og de udførte et godt stykke arbejde ved at komme væk fra feltet,” siger sportsdirektør Carmen Small.

“Resultat er ikke det bedste. Kasia var med fremme, men hun blev fanget bag et styrt, de jagtede men da de forreste ramte en stigning, var det game over. Vi forsøgte vores muligheder, og det var alt, hvad jeg havde bedt om i dag. Det klarede de rigtigt godt,” siger Carmen Small.