Massespurt i Giro Rosa efter et snedigt sent angreb fra Sara Penton

Dagens anden etape af Giro Rosa var en strækning over 120 kilometer med start og mål i byen, Ovada, hvor de fleste forventede en massespurt. Men en stærk duo ville det anderledes, og de var smerteligt tæt på at snyde det jagtende felt med de forventningsfulde sprintere for sejren.

Den stærke tandem bestående af Sheyla Guiterrez og Alice Maria Arzuffi brød sammen løs fra feltet med 60 kilometer tilbage og sammen oparbejdede de et forspring på mere end tre minutter, hvilket viste sig at være utilstrækkeligt i forhold til at holde feltet bag sig hele vejen til målstregen. Således havde duoen et forspring på 23 sekunder ved indgangen til de sidste 2 kilometer, og da de var inden for synsfeltet, strøg Team VIRTU Cycling Women’s Sara Penton af sted i et snedigt forsøg på at bruge duoen som katapult, men kort efter blev den stærkt kæmpende rytter inhaleret af det galoperende hovedfelt.

På opløbsstrækningen viste Kirsten Wild sig at være den hurtigste af alle, og hun tog sejren foran Georgia Bronzini og veteranen, Marianne Vos.

VIRTU Cycling Women’s sportsdirektør, Carmen Small forklarer:

“Det var en ret hård etape, og flere sprintere blev sat af på stigningerne undervejs, men Barbara (Guarischi) kom tilbage hver gang. Sara (Penton) var virkelig velkørende.Hun var til stadighed tæt på fronten og klar til at gå med i angreb, men det er virkelig en stor opgave at skabe det afgørende hul så tæt på mål med et jagtende hovedfelt, der puster én i nakken. Nu ser vi frem mod morgendagens etape, hvor jeg forventer endnu en massespurt”.