Michael Carbel vinder bronze til U23 VM

Team Virtu Cycling’s Michael Carbel leverede en kæmpe præstation fredag, da han vandt feltets spurt til U23 VM og blev nummer 3.

Danmark stillede op med et utroligt stærkt hold til U23 VM i cykling i Bergen, hvor Team Virtu Cycling havde både Kasper Asgreen og Michael Carbel på. Og Michael Carbel leverede et fantastisk resultat, da han tog den første danske U23-medalje i linjeløbet i over 10 år, da han blev nummer 3.

”Det betyder alt. Jeg er så lykkelig. Jeg ville det bare så gerne,” siger Michael Carbel.

Den 22-årige rytter var fremragende kørende og sad modsat nogle af sine største konkurrenter med over Laksebakken på samtlige passager af den hårde stigning, der viste sig afgørende for løbet.

”Vi havde aftalt, at hvis det var et nemt løb, ville vi køre på 6. omgang, og så åbner Mikkel Bjerg løbet op. Jeg har ikke slået Halvorsen de sidste to år, sidst jeg slog ham var nok i junior. Jeg plejer at være god, når løbet er hårdt, så vi ville gerne have både Halvorsen og Fabio Jakobsen, hvis ikke sat, så gjort trætte, for jeg ved, at selv, når jeg er træt, kan jeg godt spurte,” siger Michael Carbel.

Det lykkedes også at sætte nordmanden og hollænderen, men to ryttere stak af fra fronten, selvom der blev kørt utroligt stærkt.

”Det ender med, at jeg bare havde sindssygt gode køller i dag, og de bliver sat på bakken. Så spurter jeg mod Albanese tror jeg, og så bliver jeg 3’er, da to mand holder hjem. Vi mangler lige en mand til sidst, der kunne have prøve at lukke det sammen med Casper. Det var eddermame et herrecykelløb. Jeg ved ikke engang, hvor mange vi kommer i mål, men jeg kan godt forstå hvis folk er trætte,” siger Michael Carbel.

Det var franske Benoit Cosnefroy fra AG2R, der vandt løbet i et udbrud foran Team Sunwebs Lennard Kämna, hvorefter at Michael Carbel vandt feltets spurt om 3. pladsen blot 3 sekunder senere.