Michael Skelde forlader Nor Pro Cycling

Michael Skelde stopper som sportsdirektør for Team VIRTU Cycling. Daniel Foder overtager rollen i de resterende måneder af sæsonen.

Sportsdirektør Michael Skelde fratræder sin stilling og forlader Nor Pro Cycling, selskabet bag Team VIRTU Cycling per dags dato.

Det sker efter gensidig overenskomst med bestyrelsen, adm. direktør Michael Sand og ejer Bjarne Riis.

”Vi og Michael Skelde ser på nogle områder forskelligt på, hvordan vi skal drive vores to cykelhold, vores kontinentalhold og vores World Tour-hold for kvinder, og det har vi haft en ganske udramatisk dialog om gennem nogen tid. Den er endt med, at Michael Skelde fratræder sin stilling med det samme efter gensidig overenskomst. Vi havde gerne set, at Michael ville fortsætte sit arbejde sæsonen ud, men respekterer hans ønske om at stoppe med øjeblikkelig virkning. Vi har stor respekt for Michael som person og for det arbejde, han har udført hos os, og det skal han have stor tak for. Vi ønsker ham naturligvis alt mulig held og lykke fremover,” siger Michael Sand og Bjarne Riis i en fælles udtalelse.

”Jeg har selv haft og drevet cykelhold gennem mange år. Det betyder også, at jeg har nogle klare holdninger til, hvordan jeg synes, cykelhold skal køres. Det samme gælder naturligvis for VIRTU Cyclings ejere, og vi ser forskelligt på en række områder. Vi er hverken uvenner eller ude efter hinanden, men er blevet enige om, at det er bedst, at vi går hver til sit. Jeg har været glad for min tid på holdet og ser nu frem mod nye udfordringer,” siger Michael Skelde.

Daniel Foder tager midlertidigt over

I den resterende del af sæsonen overtager assisterende sportsdirektør og træner Daniel Foder posten med støtte fra Bjarne Riis.

Det gælder blandt andet for PostNord Danmark Rundt i august.