Mieke Kröger rammer top 10 på 1. etape af Healthy Ageing Tour

Flere af Team VIRTU Cycling’ ryttere leverede en god præstation på enkeltstarten i Healthy Ageing Tour, hvor Mieke Kröger også sluttede i top 10.

Det var en kort men hård start på det hollandske etapeløb Healthy Ageing Tour, da rytterne skulle ud i en kamp mod uret på 8 kilometers enkeltstart.

Team VITU Cycling havde flere ryttere, der var med i toppen af klassementet, da Barbara Guarischi og Louise Norman Hansen blev nummer 18 og 19, men det var Mieke Kröger, der havde holdets bedste præstation. Hun tilbagelagde de 8 kilometer på 11:01, hvilket gav hende en 9. plads.

”Jeg er rigtig glad i dag, jeg havde håbet, at Mieke var en smule hurtigere, men det er svært, når hun ikke har haft så meget træning på cyklen endnu. Med lidt mere tid, så vil hun helt sikkert forbedre sig. Alle pigerne leverede en stærk indsats og kørte godt, så det tegner godt til holdtidskørslen. Jeg er glad for deres præstation i dag,” siger sportsdirektør Carmen Small.

Team VIRTU Cycling’s yngste rytter, Louise Norman Hansen, kunne dog være sluttet endnu bedre, men en langsommere rytter og en bil gjorde, at hun tabte tid.

”En bil ramte næsten Louise i et sving, hvor hun mistede meget tid, og så fangede hun en forankørende rytter i et dumt sving. Begge ting fik hende til at miste meget tid, og jeg tror hun ellers ville have sluttet højere oppe, hvilket havde været et bedre udtryk for hendes kørsel,” siger Carmen Small.

På 2. etape af Healthy Ageing Tour skal rytterne ud på 131 fuldstændigt flade kilometer med start og mål i Grootegast.

”Det bliver virkelig blæsende, og pigerne skal være klar. Det vigtigste bliver at sidde samme og være i front, og så må vi se, hvad der sker. Vi skal have tallene med os, hvis det splitter, og vi skal være opmærksomme på at ingen store udbrud kører uden os,” siger Carmen Small.

Vinderen af 1. etape blev Anna van der Breggen, der derved også tog førertrøjen.