Mieke Kröger skifter til Team Virtu Cycling

Den tidligere tyske mester og dobbelte U23 europamester i enkeltstart Mieke Kröger skal i 2018 køre for Team Virtu Cycling.

Tyske Mieke Kröger har i flere år været blandt de største talenter i kvindecykling. I 2018 skal hun køre for Team Virtu Cycling. De 24-årige rytter har særligt på enkeltstarten vist sit store talent frem, men med skiftet til Team Virtu Cycling håber hun at kunne udvikle sig endnu mere som cykelrytter.

”Jeg vil virkelig gerne forbedre mig i linjeløbene, så jeg ikke kun tænker på mine evner på enkeltstarten. Jeg vil dog stadig gerne gøre det godt på enkeltstarterne og i holdtidskørslen, og så jeg kigger stadig frem mod næste VM, og hvordan ruten er – det er et stort mål for mig,” siger Mieke Kröger.

På Team Virtu Cycling får hun mulighed for at blive en del af et stærkt hold, hvor der er fokus på at køre godt som et hold, og hvor kampen mod uret prioriteres højt.

”Jeg havde flere muligheder, men jeg valgte blandt andet Team Virtu Cycling på grund af de ryttere, der er på holdet, og når jeg snakkede med Carmen, lød det lovende for næste år. Og så er fokusset på holdstidskørslen og enkeltstarten også vigtig for mig,” siger Mieke Kröger.

Hun håber dog også at udvikle sig personligt og træde mere i karakter, når hun føler, at chancen byder sig.

”Personligt har jeg altid været stille i det. Jeg er ikke personen, der siger: I dag er min dag, jeg vil vinde. Det er noget, jeg skal forbedre, og det bliver svært for mig. Jeg har det i mig, men jeg skal lære at sige det højt,” siger Mieke Kröger.

Som U23-rytter vandt hun europamesterskabet i enkeltstart to gange, derudover er hun også tidligere tysk mester i både linjeløb og enkeltstart og var med til at vinde VM i holdtidskørsel i 2015.

Sportsdirektør Carmen Small glæder sig også til at få den 24-årige rytter på holdet og hjælpe hende med at udvikle sit potentiale.

”Mieke har alle de fysiske egenskaber til at blive en af de absolut bedste enkelstartsryttere i verden. Hun er stadig ung og har mulighed for at forbedre sig på mange punkter, og hvis vi kan hjælpe hende med det, så kan hun også blive en magtfaktor i linjeløbene. Hendes potentiale er enormt,” siger Carmen Small.

Mieke Kröger og Team Virtu Cycling har skrevet en 1-årig kontrakt.

Foto:  Mani Wollner