Morgenudbruddet snød favoritterne i GP Horsens – Kamp sekser.

Som tidligere vinder af GP Horsens var Team VIRTU Cycling’s Alexander Kamp én af favoritterne til sejren i afviklingen af løbet med afslutningen på den klassiske stigning ad Carolinelundsvej i dag. Og selvom Kamp spillede den forventede store rolle i udskilningen, var det morgenudbruddet, der stjal rampelyset.

Team VIRTU Cycling blev tidligt ramt af uheld, da både Audun Fløtten og Asbjørn Kragh-Andersen udgik på grund af mekaniske problemer, mens morgenudbruddet bestående af 5 ryttere fik den sædvanlige lange snor. Mod afslutningen på de små omgange i Horsens by var VIRTU Cycling’s Alexander Kamp ellers at finde i frontgruppen sammen med gårsdagens vinder af Fyn Rundt, den danske mester Mads Pedersen, men favoritterne havde åbnet finalen for sent og formåede ikke at indhente kvintetten i front.

På Carolinelundsstigningen var Herman Dahl fra Joker Icopal rytteren med de bedste ben og vandt dermed GP Horsens, mens Team VIRTU Cycling’s Alexander Kamp vandt forfølgernes spurt foran den danske mester, Mads Pedersen (Trek-Segafredo).

Sportsdirektør, Michael Skelde siger:

”Vi må tage hatten af for udbryderne i morgenudbruddet. Mange ryttere drømmer om at tage chancen og holde hjem, men for få tør tage chancen, så på én eller anden måde er det forfriskende at opleve, at det kan lykkes. Set fra vores side var det ikke et tilfredsstillende resultat. Vi burde selvfølgelig have været med i forreste gruppe, men med 11 punkteringer på ret kort tid blev vi forholdsvis tidligt amputeret, så vi kom til at sidde på bagkant. Det er nu ingen undskyldning. Resultatet skulle bare have været bedre. Til gengæld viser vi, at vi har én af de stærkeste ryttere herhjemme i Alexander Kamp, og jeg ser med fortrøstning frem mod DM senere på måneden”, lød det fra Skelde efter løbet.