Niklas Eg på podiet til Jysk/Fynsk mesterskabet i enkeltstart

Team Virtu Cyclings Niklas Eg viste, at han udover bjergene også kan håndtere det flade landskab, da han lørdag kom på podiet til Jysk/fynsk mesterskab i enkeltstart.

Det var 25 kilometers kamp mod uret, der ventede Team Virtu Cyclings ryttere, der lørdag var linet op ved startrampen i Haderslev. Her skulle der dystes om titlen som Jysk/Fynsk mester i enkeltstart, hvor Niklas Eg viste sin tempoevner og sluttede på 2. pladsen.

Ruten var ret ligetil, så den unge rytter tænkte ikke så meget over taktikken.

”Det var egentlig bare en ud og hjem, hvor man slog en lille sløjfe over en cykelsti til sidst. Det handlede bare om at holde gang i den. Det var kun 25 km, så man skulle allerede køre hurtigt fra starten,” siger Niklas Eg.

Til PostNORD Danmark Rundt var han også godt kørende, da han blev nummer 13, og den gode fornemmelse på enkeltstartscyklen havde han bibeholdt.

”Jeg følte mig egentlig rimeligt godt tilpas. Jeg har haft det godt på enkeltstartscyklen på det seneste, så jeg havde sat mig lidt op til at køre i dag, og jeg kunne se, at jeg rent powermæssigt ikke kunne køre hurtigere, så var der bare lige en, der kørte hurtigere,” siger Niklas Eg.

Christoffer Lisson fra BHS – Almeborg Bornholm vandt enkeltstarten med 10 sekunder til Team Virtu Cycling-rytteren, mens Martin Mortensen rundede podiet af. Mark Sehested Pedersen blev nummer 6.

Selvom den spinkle Niklas Eg normalt excellerer i bjergene, så har han nu flere gang vist, at han formår at køre en rigtigt god enkeltstart.

”Jeg fylder jo ikke så meget i vinden, så der er jo nok noget aerodynamik i det, og så er det bare med at træde, hvad man kan. Det er ikke så kompliceret at køre enkeltstart, det er bare at køre med, hvad man har – på den måde er det dejligt nemt. Det er bare fuld pedal,” siger Niklas Eg.

Team Virtu Cycling skal søndag igen på enkeltstartscyklen, når Niklas Larsen og Kasper Asgreen kører Duo Normand i Frankrig.