Niklas Larsen sejrer i Tønder

Selvom det er sent på sæsonen, havde Niklas Larsen stadig masser at skyde med, da han lørdag vandt A-løbet i Tønder.

Løbsweekenden i Tønder og Bov slutter den danske landevejssæson af, og Team Virtu Cyclings Niklas Larsen viste, at selvom det er sent på sæsonen, så har han stadig masser af energi i benene. Den unge rytter var nemlig hurtigst til sidst, da han i en tremandsspurt kunne sikre sig sejren.

De 138 kilometer nær Tønder blev kørt i et højt tempo, da der lige fra start blev angrebet, og det galt også om at være med der, da det var fra et af disse tidlige angreb, at Niklas Larsen kom væk i en stor gruppe.

”Det startede med, at der blev kørt lige ud af startboksen, og folk ville gerne af sted. Det ryk blev der kørt kontra på og ud på en small vej, hvor der var glat, splittede feltet lidt op.  Der var en større gruppe foran og så et felt bagved. Der kom et par stykker mere op, og så kørte den gruppe ellers væk,” siger Niklas Larsen.

Med i den store gruppe sidder Team Virtu Cycling Mads Rahbek og Alexander Kamp også, og sammen med Niklas Larsen sidder de fortsat med i front, da der kommer yderligere udskilning.

”Frontgruppen splittede yderligere, hvor vi endte med at sidde ti mand, hvor vi havde tre med. Så kørte den lidt rundt, og der begyndte at blive rykket, hvor Kamp og Rahbek dækkede det meste af. og jeg holder mig mere i baggrunden,” siger Niklas Larsen.

”Da vi kom forbi mål gav jeg den et godt skud, hvor jeg kom af sted, og hvor Djurhus og Folsach kører op. Derude tænkte jeg bare, at vi skulle hjemad, fordi det var en god placering lige meget hvad. Jeg har en god spurt, men jeg var ikke lige sikker på, hvor stærke de var. Jeg følte mig lidt træt, men det endte med at være rimeligt sikkert,” forklarer den 20-årige rytter, der til sidst overspurtede Stefan Djurhus og Casper Folsach, mens Alexander Kamp vandt forfølgernes spurt og blev nummer 4. Mads Rahbek blev 10’er.

Med en banesæson i vente, så var det en god sejr for Niklas Larsen, da det viste, at der stadig er masser af saft i benene.

”Når jeg skal til at køre bane, er det er meget rart at vide, at der stadig er lidt i benene. Jeg synes, jeg har været lidt træt på det seneste, så er det fedt, at benene stadigvæk er der. Det er begyndt at fungere godt, og jeg glæder mig til at se, om jeg kan have en god banesæson og få det ført videre ud på landevejen næste år,” siger Niklas Larsen.

Søndag kører den danske elite det sidste løb på landevejen i år, når A-løbet i Bov afholdes.