NIKLAS LARSEN VANDT SØLV VED DM I LINJELØB

Den 220 kilometer lange rute ved årets Danmarksmesterskaber i linjeløb bød på et fantastisk cykelløb omkring Nysted på Lolland/Falster. Med flere World Tour-ryttere til start, blev det ikke et let løb for Team VIRTU Cycling og de andre danske kontinental-mandskaber, men det endte med en fremragende finale og en sølvmedalje til VIRTU Cycling’s 21-årige Niklas Larsen efter Quick Step’s Michael Mørkøv.

Team VIRTU Cycling lagde hårdt fra land ved Mikkel Honoré, der strøg af sted i dagens første udbrud med tre konkurrenter, og de oparbejdede et forspring på omkring 4 minutter, før feltet begyndte at hale kvartetten tilbage. Dog blev hele feltet aldrig samlet igen, for farten fik feltet til at smuldre, og flere gange brød det helt over i flere stykker på de flade landeveje omkring Nysted.

Da det afgørende hul blev skabt, var flere VIRTU Cycling-ryttere repræsenteret i forreste geled, og særligt Rasmus Guldhammer sørgede for at lukke huller for at holde gruppen samlet inden den meget teknisk svære finale med skarpe sving og en lille stigning mod mål. VIRTU Cycling’s Niklas Larsen åbnede sin spurt som den første og fik et lovende hul på bakken, men den tidligere danske mester, Michael Mørkøv, nåede altså op til Larsen og forbi ham på de sidste 50 meter og tog atter titlen.

21-årige Niklas Larsen fortæller:

“Holdet kørte helt fantastisk, og vi formåede i dén grad at køre som et hold. Vi traf de rigtige beslutninger derude, og jeg er virkelig taknemlig for, at holdet troede på mig, og de holdt mig ude af vinden og satte finalen op helt perfekt for mig. I det sidste sving inden opløbet nåede jeg helt frem forrest i gruppen og åbnede spurten perfekt, men jeg var bare ikke hurtig nok til at slå Michael i dag. Naturligvis ville jeg hellere vinde, men vi gjorde, hvad vi kunne for at nå vores mål, og holdindsatsen var ganske simpelt imponerende“, fortalte en glad Niklas Larsen efter løbet.

Michael Carbel (Fortuneo-Simsac) vandt bronze.